‘Het draait om het opbouwen van partnerschappen’

‘Het draait om het opbouwen van partnerschappen’

"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Koen Kuypers van Organon en tevens voorzitter van de de VNV.

In het post-Corona tijdperk mag er, zelfs binnen de risicomijdende Pharma-industrie, weer gereisd worden. Er staat een drukke periode voor de boeg om voor de zomervakantie zoveel mogelijk bezoeken af te werken en projecten in gang te zetten. Zo kan ik in ieder geval een persoonlijke band opbouwen: die is belangrijk voor een soepel projectverloop.

9:30 uur   

Klassieke auto's

Omdat er deze week lange dagen gepland zijn, neem ik na het bijwerken van mijn mails even de tijd voor een niet strikt zakelijke meeting om de ideeën voor de opzet van deze column te bespreken.

Met twee actieve VNV-ers heb ik dicht bij huis af kunnen spreken op een favoriete locatie: tussen de klassieke auto’s bij de Cool Classic Club. Hier bespreken we samen ideeën over de opzet, inhoud en vormgeving van deze nieuwe column om zo de jaren lange samenwerking met VerpakkingsManagement voort te zetten. De Dag van … column is dus de opvolger van de VNV-column Verpakkingskundig die de VNV jaren lang heeft ingevuld.

Koen 5

 

14:00

Union Jack

Vanuit de Thalys doe ik mijn best om een meeting met project team Union Jack te volgen. Het team is breed opgezet en er zijn mensen vanuit bijna alle continenten betrokken: lang leve de digitale verbindingen! Het project betreft een verplaatsing van de verpakkingsactiviteiten van een site in de USA naar een site in Groot Brittannie. De verbinding hapert een beetje maar de meeste inhoud krijg ik goed mee. We staan nog aan het begin van een traject van een jaar of twee om dit allemaal volgens de strikte regels en procedures van de pharma-industrie af te ronden. Voor nu staat ook de planning van een eerste meeting on-site in het VK op de actielijst; over een week of drie.

Koen 2

19:00  

Parijs

Na aankomst in Parijs en een korte meeting met het verpakkingsteam is er een etentje gepland. Iemand kwam op het lumineuze idee om dit dicht bij de Eiffel-toren te doen om deze fantastische land-mark ook te kunnen bewonderen. Met een beetje geluk hadden we met het groepje van vijf een plek op een terras met de hele avond uitzicht op de toren. We hebben heerlijk gegeten en een hele waardevolle avond gehad.

Deze afwisselende dag is een zeer welkome afwisseling met de vele lange dagen van back-to-back Teams-meetings in mijn thuis-kantoor. Ondanks alle digitale meetings met internationale teams die onze agenda’s voor een groot deel bepalen, gaat er niets boven face-to-face meetings, zeker als die ook nog kunnen plaats vinden op inspirerende locaties. Uiteindelijk draait ons werk vaak om het opbouwen van langdurige relaties en partnerschappen om de verschillende projecten soepel te laten verlopen.

Artikel delen