Marion Beugelsdijk: ‘We zijn onderweg naar circulair’

In de column De Dag van ..  vertelt verpakkingskundige Marion Beugelsdijk over haar bij werkgever Albert Heijn.

Marion Beugelsdijk: ‘We zijn onderweg naar circulair’

Tags: opinie

De column 'De dag van ...'  wordt verzorgd door de Verenging Nederlandse Verpakkingskundigen. De volgende column wordt geschreven door Paulien Olislaegers.

Agenda

8:30 uur - Koffie bij het To Go-kantoor Zaandam
9:00 uur – E-mails en verslag Reusable Packaging Fair uitwerken
10:00 uur – Presentatie over samenwerking met Avantium
11:00 uur – Bespreking verpakking wasmiddel
13:00 uur – Bespreking verpakking broodbeleg
14:00 uur – Verpakkingsexpertteam
15:00 uur – Trein naar Utrecht
16:00 uur – Albert Heijn-dag 2023
21:45 uur – Pendelbus naar het station en de trein naar huis

Afwisselend werk

Werken als verpakkingsexpert van Albert Heijn is heel afwisselend door het enorme assortiment eigenmerkartikelen. Het ene moment werk ik aan het verduurzamen van de verpakking van wasmiddel of toiletpapier, het andere moment bekijk ik de mogelijkheden voor maaltijdsalades of broodbeleg. Daarnaast ben ik veel in gesprek met de sorteerders, recyclers en verpakkingsleveranciers. Goed verpakken lukt alleen door samenwerking met de hele keten.

De dag van Marion Beugelsdijk van Albert Heijn

9:00 Verslag maken

Ik maak een verslag voor mijn collega’s over de Reusable Packaging Fair die ik gisteren in Utrecht bezocht. Mission Reuse organiseerde die beurs voor het eerst dit jaar en het was wat mij betreft een groot succes. Vrijwel de hele keten was vertegenwoordigd en er was veel keus uit allerlei lezingen. Er was zoveel te zien, dat ik eigenlijk te weinig tijd had om alles op te nemen. Volgende keer mag het van mij langer duren dan één middag.

De dag van Marion Beugelsdijk van Albert Heijn

10:00 Presentatie geven

Vorige week werd bekend dat Albert Heijn gaat samenwerken met Avantium. Ik geef een presentatie aan veertig collega’s om uit te leggen wat dat betekent en waarom dat zo bijzonder is. Avantium gaat vanaf halverwege volgend jaar PEF produceren, een biobased alternatief voor PET. De literflessen vruchtensap die Refresco voor Albert Heijn maakt, zullen dan van dit nieuwe fossielvrije materiaal worden gemaakt. Heel trots op. Onderweg naar circulair!

Marion_PEF

14:00 Verpakkingsexpertteam

Elke twee weken komen we als experts van verschillende disciplines op het gebied van verpakkingen samen om de lopende zaken en de dillema’s te bespreken. De groep bestaat uit collega’s van inkoop, design, marketing, duurzaamheid en kwaliteit. Heel belangrijk om vanuit verschillende invalshoeken naar verpakkingen te kijken. We bespreken onder andere waar er nog kansen zijn om meer recyclaat toe te passen en welke innovaties er nodig zijn om naar goed afwasbare etiketten over te stappen, zodat ook al onze plastic verpakkingen goed recyclebaar worden.

De dag van Marion Beugelsdijk van Albert Heijn

16:00 Albert Heijn-dag

Ik sluit de dag feestelijk af met ruim 2.000 collega’s uit Nederland en België op de Albert Heijn Dag 2023. We staan stil bij het afgelopen jaar en kijken vooruit naar volgend jaar. Een van de hoogtepunten die langs komt in de terugblik is de AH Packathon. Samen proeven we de lekkere nieuwe gerechten voor de decembermaand, waar het hele jaar aan is gewerkt. En we bereiden ons voor op de drukste en de mooiste tijd van het jaar voor Albert Heijn: Kerst!

Marion Beugelsdijk

Bedrijf Albert Heijn
Plaats Zaandam
Functie Verpakkingsexpert
Opleiding Haagse Hogeschool Industrieel Product Ontwerpen
Hobby’s Wandelen in de bergen, lezen

De dag van Marion Beugelsdijk van Albert Heijn

 

Artikel delen