Ton Knipscheer: ‘Ik ben opgegroeid tussen de verpakkingen’

Ton Knipscheer: ‘Ik ben opgegroeid tussen de verpakkingen’

Deze column wordt verzorgd door de Verenging Nederlandse Verpakkingskundigen. De volgende “Dag van …” wordt geschreven door Johan Schuur, verpakkingskundige bij Scanflex. Dit keer is Ton Knipscheer van TK Packaging Consulting  aan het woord.

Mijn ouders runden zelf verpakkingsbedrijven. Ik kroop van jongs af aan dus tussen de verpakkingsmaterialen en machines. Mijn eerste vakantiewerk was in de drukkerij en later bij Interpak. Hier kwam ik natuurlijk allerlei verpakkingen tegen. Na 28 jaar bij de Weidenhammer Packaging Group en twee jaar bij Watttron, werd ik zzp’er. Het leuke is dat je meerdere klanten hebt. Het ‘minder leuke’ is dat je meerdere klanten hebt. Verwachtingsmanagement is niet altijd eenvoudig!

 

Agenda

07.00 uur        Met een kop thee een eerste blik op mails, WhatsApp en LinkedIn
08.00 uur        Hond uitlaten, oud beestje van 13, dus kort stukje en langzaamaan
08.30 uur        To-do-List checken
09.00 uur        Teams-meeting met Duitse klant
10.00 uur        Actiepunten van To-Do-List oppakken
12.30 uur        Lunch (en ondertussen een podcast luisteren)
13.00 uur        Reizen plannen voor de komende weken
14.00 uur        Podcast opnemen
15.00 uur        Belrondje
16.30 uur        Afspraken definitief maken voor VK-trip
17.30 uur        Even sporten (die laatste mails komen vanavond wel)

 

10:00 uur To-Do-List

Mijn TDL is verdeeld in verschillende klanten. Wat heeft vandaag prioriteit? Ook staan er punten op voor mijn eigen bedrijf, TK Packaging Consulting, zoals een nieuw logo en nieuwe website. Maar dat schiet er regelmatig bij in.
En er zijn meer punten, want ik ben ook bestuurslid bij de European Co-Packers Association, ECPA en lid van de activiteitencommissie van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen.

1 Interpak BV

13:00 uur Zakenreizen boeken

Mijn klanten zitten verspreid over Europa en soms zelfs daarbuiten. De meeste communicatie gaat per mail of telefoon, maar ik hecht veel waarde aan face-to-face contact, de productie bekijken en inspiratie opdoen in een buitenlandse supermarkt. Deze maand bezoek ik een klant in Griekenland. Familiebedrijf Inova produceert injection moulding plastic verpakkingen, maar exporteerde nagenoeg niets. Eerder dit jaar ben ik gevraagd om hun markt in Europa verder te ontwikkelen.

2 Verpakkingen

14:00 Podcast opnemen

Met mijn Duitse klant Watttron maken we een podcastserie, Packolution. Hiervoor spreek ik veel ‘stakeholders’ in de internationale verpakkingsindustrie. Stuk voor stuk mensen met een verhaal en een visie. Blijft wel wennen om later je eigen stem terug te horen!

4 Ton en hond

16:30 uur VK-trip regelen

Volgende week met de ferry weer naar Engeland. Eerst klanten en relaties bezoeken en’s avonds met Dan Coppins afgesproken voor een heerlijke curry. Ik leerde hem kennen via LinkedIn en mocht hem interviewen voor de podcast. De dag erop gaan we naar een seminar van The PackHub over refill & reuse packaging. We krijgen interessante presentaties, maar ook een tour door de twee bedrijven die dit in het VK uitrollen.

 

Ton Knipscheer

Bedrijf: TK Packaging Consulting
Plaats: Roosendaal
Functie: Business Consultant
Opleiding: Geboren en opgegroeid tussen de verpakkingen
Hobby’s: Sport, sauna, reizen, drummen en moestuin

 

Artikel delen