Solhatt kiest voor betrouwbare LWA-weger

Solhatt kiest voor betrouwbare LWA-weger

Laurijsen WeegAutomaten (LWA) uit Dongen heeft aan het Noorse Solhatt økologisk hagebruk twee E104A weegautomaten geleverd voor het verpakken en wegen van zaden.

Het verpakken van de zaden gaat per aantal, volume of gewicht en bij dat laatste komen de pakmachines van NewWeigh in beeld. Solhatt gebruikt twee NewWeigh E104A weegautomaten. De ene wordt gebruikt voor het handmatig vullen van partijen zaadzakjes met behulp van een voetpedaal, de andere is gekoppeld aan een volautomatische verpakkingsmachine.

Nauwkeurige dosering

Solhatt økologisk hagebruk is een bedrijf in Noorwegen, gerund door enkele Nederlanders. Solhatt houdt zich bezig met de teelt, import en verkoop van biologische tuinzaden, die grotendeels via een webwinkel worden verkocht. Alle zaden worden binnen het bedrijf verpakt, zo’n 150.000 zakjes per jaar.
‘Voordeel van de machines is de betrouwbaarheid en de mogelijkheid om de dosering zeer nauwkeurig aan te passen aan allerlei types zaad, en die instellingen als “recept” op te slaan’, zegt Tom Boersma van Solhatt.

Artikel delen