Omsnoeringsmachines voor automatisch bundelen

Omsnoeringsmachines voor automatisch bundelen

Het omsnoeren van pakketten en pallets is en blijft een belangrijke taak. Hiermee worden producten gebundeld, vastgemaakt en verstevigd met een stalen- of kunststof band. Dit zorgt ervoor dat de palletladingen en pakketten worden gestabiliseerd en op een veilige manier getransporteerd worden. Het is echter ook een tijdsintensieve taak. Helemaal als er per dag veel ladingen gebundeld moeten worden.

Dit is een artikel van onze partner VMS.Automatisering

Door dit proces te automatiseren met een omsnoeringsmachine kunt u eenvoudig tijd besparen. Zo kunt u gebruikmaken van hand omsnoeringsmachines tot volautomatische omsnoeringsmachines en inline systemen. Onze machines staan bekend om de lange levensduur en laag onderhoud.

Het uitgebreide assortiment maakt dat er voor iedere branche een geschikte machine is. Zoals een volautomatische omsnoeringsmachine voor de krantenindustrie en een RVS uitvoering voor de voedselindustrie. Onderstaand de twee meest gebruikte omsnoeringsmachines.

Automatische omsnoeringsmachine

Bij een automatische omsnoeringsmachines worden de producten handmatig geplaatst door de operator. Door een voetpedaal, drukknop of lichtsensor wordt de machine geactiveerd.

Deze machines zijn perfect voor alle toepassingen die hoge prestaties, betrouwbaarheid en een lange levensduur vereisen. De hoogte van de machine is naar wens aan te passen aan de operator. Dit ontlast de operator en verhoogt de productiviteit.

Bijzonder is het optioneel verkrijgbare automatische band spansysteem. Met dit gepatenteerde proces, exclusief verkrijgbaar bij op onze omsnoeringsmachines, wordt de pakkethoogte continu gemeten en wordt vervolgens automatisch de optimale bandspanning ingesteld.

Volautomatische omsnoeringsmachine

De volautomatische omsnoeringsmachines zijn geschikt voor integratie in volautomatische verpakkingslijnen, waar zowel het laden als het vrijgeven van het omsnoeringsband automatisch plaatsvindt.

Bij veel van de verschillende volautomatische omsnoeringsmachines behoort het automatische bandspansysteem tot de standaarduitrusting. Dit garandeert een solide omsnoering en voorkomt tussenkomst van de operator.

Soorten omsnoeringsband

Voor omsnoeringsmachines is uiteraard omsnoeringsband nodig. VMS biedt zowel omsnoeringsband van polypropyleen (PP) als van polyester (PET) in diverse breedtes en diktes aan.PP band

Polypropyleen (PP) omsnoeringsband is uitermate geschikt voor het verpakken van lichtgewicht tot middelzware goederen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld kartonnen dozen, kratten, kranten en tijdschriften. Polypropyleen is bestand tegen temperatuurwisselingen en verliest hierdoor geen kwaliteit. PP is leverbaar in verschillende breedtes, diktes en diverse kleuren. Ook is het mogelijk om uw PP band te personaliseren met uw eigen logo of bericht.PET band

Polyethylene (PET) band is uitermate geschikt voor het omsnoeren van zware producten, zoals bakstenen, meubelen, dakpannen, metaalproducten of complete pallets. Ook is PET band bestand tegen klimaatinvloeden waardoor er geen corrosie of roest ontstaat. PET band is leverbaar in verschillende breedtes en diktes. Het band is gemaakt van 100% gerecycled materiaal, vaak gerecycled uit PET-flessen.

Samenwerking met het Duitse SMB

Voor omsnoeringsoplossingen werkt VMS samen met SMB (Schwede Machinenbau GmbH). Het bedrijf is opgericht in 1987 en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, fabricage en verkoop van machines op het gebied van omsnoeringstechniek. De oplossingen zijn geschikt voor verschillende industrieën waaronder grafische, bouwmarkt, logistiek, postorder en pharma.

VMS

VMS heeft meer dan 30 jaar ervaring in de omsnoerings technologie en levert al jaren diverse soorten verbruiksmaterialen.

Artikel delen