De pop-up show van vijf verpakkingsspecialisten smaakt naar meer

De initiatiefnemers van VH Vertical packaging, Hellings Machinebouw, Roosjen, Multipond en SOMIC Verpakkingsmachines

De pop-up show van vijf verpakkingsspecialisten smaakt naar meer

Speciaal voor genodigden demonstreerden VH Vertical packaging, Hellings Machinebouw, Roosjen, Multipond en SOMIC Verpakkingsmachines hun weeg-, verpakkings-, en end-of-line inspectietechnologie van 21 tot en met 24 juni in Antwerpen. Aan de kade van de Schelde gelegen showroom van Roosjen NV werden de bezoekers getrakteerd op live cooking, een inspirerend uitzicht en een werkende opstelling met de laatste technologieën voor het wegen, doseren, verpakken, controleren en case packen van wine gums.

‘Uiteraard kan deze opstelling nog heel veel andere food producten aan, maar de wine gums geven een goed en kleurrijk beeld van wat wij als onafhankelijke specialisten samen kunnen’, zegt Freek Jacobs van VH Vertical Packaging. ‘Ervaring leert dat een werkende opstelling klanten veel beter inspireert voor het verder automatiseren van hun verpakkingslijn. We kregen goede vragen en konden zelf ook de nieuwigheden en de werking beter overbrengen.’

 

Synergie

Lykle Roosjen vult aan: ‘Elke aanwezige machineleverancier werkt steeds weer met andere partijen samen in een project. De synergie van deze samenstelling maakt dit project uniek en waardevol. Zowel voor de klant als voor ons als leveranciers. De klant ziet dat er geen handen meer aan te pas komen en dat verpakken sneller, efficiënter en/of duurzamer kan worden bij specialisten in de verschillende fase van het verpakkingsproces. Als leveranciers hebben we ons kunnen presenteren aan elkaars netwerk als perfect aansluitende systemen. We hebben hier veel plezier gehad en allemaal vervolgafspraken uit gehaald. Dat smaakt naar meer. Bij de evaluatie staat een volgende editie zeker op de agenda.’

 

Verpakkingsmachines in bedrijf

Tijdens de Pop-up dagen konden de bezoekers een dagdeel kiezen om de opstelling te bekijken en leveranciers ontmoeten. De machines die zij in bedrijf zagen waren:

  • De Centurion 400 SC/SI; de verticale vorm, vul, sluit toepassing met heatseal systeem, geschikt voor Laminaat folie. De VH Vertical Packaging gekoppeld aan weegtechniek van Mutipond.
  • Hellings Machinebouw; de hygiënische PLC gestuurde indexing conveyor om afgewogen porties onverpakt product gesynchroniseerd in een verpakker te doseren. Voorzien van homogeen positief aangedreven bandmateriaal, belt lifters, rvs aandrijving, geschikt voor ca. 60 porties/min.
  • De Roosjen combiweger: De combinatie van een Wipotec controleweger met een Mesutronic metaaldetector filtert de kleinste metaalcontaminaties uit de verpakkingslijn. Kort gevolgd door een zeer nauwkeurig automatisch weegproces, vermijdt uw productieverliezen of terugroepacties.
  • Multipond Multihead weegautomaat; de hygiënische J-generatie in de 2022 versie voor nog meer bedienings- en onderhoudsgemak. Uitgevoerd met een gepatenteerd systeem om een vulpijp metaaldetector automatisch te testen en de tests automatisch te registreren in de besturing van de Multipond weger.
  • De Somic Readypack; een compacte eindverpakkingsmachine ideaal om van handinpak naar automatisering te gaan voor Trays en Wrap Around. 
    ROOSJN-17 (1) 

 

Artikel delen