In-line verpakkingsmachine van Ranpak uitgebreid met 3 digitale tools

In-line verpakkingsmachine van Ranpak uitgebreid met 3 digitale tools

In-line verpakkingsmachine van Ranpak uitgebreid met 3 digitale tools

Ranpak, producent van op papier gebaseerde verpakkingsoplossingen voor e-commerce en industriële toeleveringsketens, heeft zijn Cut’it! EVO geautomatiseerde in-line verpakkingsmachine uitgebreid met drie nieuwe, door AI aangestuurde vision tools.

 

De Cut’it! EVO geautomatiseerde in-line verpakkingsmachine vormt de kern van Ranpaks geïntegreerde benadering van End Of Line (EOL)-automatisering. De machine reduceert de dooshoogte automatisch tot het hoogste punt van de ingelegde producten en lijmt een deksel op zijn plaats om de doos te sluiten. Als standalone oplossing levert Cut’it! EVO een Return Of Investement (ROI) op door besparingen op arbeid, een optimalisatie van de EOL-workflow, een verbeterde uitpakbeleving, een verlaging van de verzendkosten, een lager materiaalgebruik en een geconsolideerd grondvlak voor dozen mogelijk te maken, claimt het bedrijf.

Geautomatiseerde inline verpakkingsmachine van Ranpak uitgebreid met 3 digitale vision tools

<Foto's: Ranpak>

'Ze moeten een hogere efficiëntie in magazijnen ondersteunen in combinatie met een duurzamere EOL-verpakkingservaring’


•    Ranpak Precube’it! is de eerste component van deze suite met EOL-technologie. Deze oplossing maakt onder andere gebruik van historische ordergegevens om de bezettingsgraad van de machine en de vullingsgraad van dozen te simuleren voor toekomstige scenario’s. Het systeem consolideert en optimaliseert ook de reeks doosformaten die op locatie moeten worden aangehouden. Het kiest voor elk pakket het juiste ontwerp en formaat dozen, waardoor er minder golfkarton nodig is. Ook kan het worden gebruikt om het aantal gesplitste zendingen te verminderen. Precube’it! levert bruikbare inzichten op in een analyse die nauwkeuriger is dan andere rekentools, die doorgaans op basis van volume in liter werken.

•    DecisionTower past een unieke combinatie van 2D- en 3D-visiontechnologie met AI-ondersteuning toe om verschillende taken inzichtelijk te maken, zoals kwaliteitscontrole, orderinzichten en precieze hoeveelheden opvulmateriaal. In dat laatste geval geeft de oplossing aan de void fill converter de optimale hoeveelheid papier door die in de lege ruimte van elke specifieke doos past. Zo worden de afmetingen en het gebruik van verpakkingsmaterialen geoptimaliseerd. AI- en machine learning algoritmen helpen de oplossing om in de loop van de tijd meer precisie te leveren voor alle toepassingen ervan.

•    Ranpak Connect werkt samen met Cut’it! EVO. Het biedt een overzicht van de bezettingsgraad en de prestaties van de verpakkingsmachine door dagelijks te rapporteren over parameters, zoals uptime en hoofdoorzaken van downtime. Het omvat een geïntegreerde camera in de machine ter ondersteuning van prestatieanalyses en identificeert trainings- en onderhoudsbehoeften.

Automatisering

‘We zijn blij dat we deze uniek geïntegreerde, digitale EOL-verpakkingsoplossingen aan de markt kunnen presenteren. Ze moeten een hogere efficiëntie in magazijnen ondersteunen in combinatie met een duurzamere EOL-verpakkingservaring’, zegt Bryan Boatner, Global Managing Director Automatisering bij Ranpak. ‘Nu bedrijven hun verpakkingsactiviteiten efficiënter willen maken, vinden wij dat ze er goed aan doen om EOL-verpakkingsautomatisering te zien als het beginpunt van hun automatiseringsproces, in plaats van als een bijzaak. Onze ervaring leert dat de opeenstapeling van voordelen van End-Of-Line automatisering de tijd tot ROI kan verkorten. Zo is een ROI binnen één tot drie jaar mogelijk in plaats van de ROI binnen drie tot vijf jaar die back-end investeringen meestal opleveren. Dat is uniek in de sector. Onze oplossingen zorgen er niet alleen voor dat regelgeving overal ter wereld wordt nageleefd. Tegelijkertijd helpen ze verpakkingsbedrijven ook om hun rentabiliteits- en duurzaamheidsdoelen op nieuwe en innovatieve manieren te behalen’, zegt Boatner.

Geautomatiseerde inline verpakkingsmachine van Ranpak uitgebreid met 3 digitale vision tools Geautomatiseerde inline verpakkingsmachine van Ranpak uitgebreid met 3 digitale vision tools

Ranpak op LogiMAT 2024

Ranpak brengt onder meer deze vernieuwde geautomatiseerde EOL-verpakkingsoplossingen naar LogiMAT 2024. Dit jaarlijkse evenement voor intralogistieke oplossingen en procesmanagement vindt plaats van 19 tot en met 21 maart in het Stuttgart Trade Fair Centre. Ranpak zal op de beurs te vinden zijn in hal 5, stand B67.
Artikel delen