Jubileumeditie Empack: inspirerende deelnemers en actueel programma

Empack en Packaging Innovations 2023 in Den Bosch

Jubileumeditie Empack: inspirerende deelnemers en actueel programma

Jubilerend Empack pakt flink uit tijdens Empack / Packaging Innovations 2023, op 5 & 6 april in Brabanthallen Den Bosch. Op de beursvloer vind je het allemaal: kennisdeling, inspiratie, duurzame innovaties, netwerkmogelijkheden en alle actuele ins & outs in de verpakkingsindustrie. 

Kickstarts van experts

De verpakkingsindustrie werkt meer dan ooit aan duurzame oplossingen. Nu is hét moment om over te gaan tot actie. Het nieuws staat bol van de meest uiteenlopende duurzame initiatieven. Om verpakkingsprofessionals mee te nemen in deze nieuwe oplossingen trappen Empack en Packaging Innovations dit jaar groots af met kickstarts van experts op het Business Terras. Schuif aan bij de kickstarts op 5 & 6 april om 10:00 uur in Brabanthallen Den Bosch en volg paneldiscussies over de toekomst van verpakkingen, door én voor experts in de verpakkingsindustrie.

Pitches op het Business Terras

Na de kickstarts zijn er pitches over de laatste innovaties van partners als Oerlemans Packaging Group, CIRCO, Now New Next en het KIDV. Dit onder leiding van juryleden Charles van Reij (Global Lead packaging) en Nienke Steen (Lead Apparel), beiden werkzaam bij Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Innovaties helpen de verpakkingswereld vooruit en die ontwikkeling is grenzeloos. Benieuwd welke innovaties er allemaal zijn? Bezoek dan het Business Terras. Bekijk het programma van de kickstarts en ‘Pitch Your Product’ sessies. 

Empack 2023 KIDV Empack 2023 Logistics & Automation

Kennistheater en kennisprogramma

Tijdens Empack en Packaging Innovations 2023 praten experts de bezoekers bij over de laatste ontwikkelingen uit het vakgebied. Benieuwd naar het creëren van een duurzame supply chain? Of hoe duurzaam papier en karton daadwerkelijk zijn? Breng dan een bezoek aan het kennistheater. Wat is de psychologie achter een verpakking? En hoe kan de de milieu-impact van een verpakking worden verkleind? Het kennisprogramma geeft antwoord op al deze en andere vragen en inspireert om anders over verpakkingen te denken.

Gouden Noot op Empack

De Gouden Noot is ‘s werelds meest competitieve verpakkingsinnovatiewedstrijd. Al 31 edities lang strijden bedenkers van duurzame, effectieve en innovatieve verpakkingen om de trofee met daarin een massief gouden walnoot. De winnaar staat wereldwijde publiciteit te wachten, onder andere door een tentoonstelling op toonaangevende verpakkingsevents. In 2023 debuteert de Gouden Noot op Empack. De winnaars en finalisten van 2022 staan daar in de schijnwerpers.

Empack Logistics & Automation Empack Packaging Innovations 2023

Reuse & Refill paviljoen op Packaging Innovations

In samenwerking met Planet Reuse lanceert Packaging Innovations het Reuse & Refill Paviljoen. Het produceren van duurzame materialen met een langere gebruiksduur is in the end beter voor het milieu. Waarom kiezen voor wegwerpmateriaal, terwijl er ook materialen zijn die meerdere malen meegaan en de kwaliteit blijven waarborgen? En wat doet dat met de kostprijs van een verpakking? Diverse startups, zoals Circulware, YoYo Boost Reuse en Hobart Nederland, beantwoorden deze vragen en inspireren tot het ontwikkelen van herbruikbare verpakkingen.

NL Packaging Awards: bekendmaking genomineerden

De NL Packaging Awards zijn hét podium voor de Nederlandse verpakkings- en designwereld. De bekendmaking van de genomineerden van dit jaar vindt plaats op Empack / Packaging Innovations. Kom op woensdag 5 april, van 10.45 – 11.15 uur, naar Empack Theater Hal 4. 

 

Empack Packaging Innovations Packaging Innovations Empack 2023

Empack 2023: 270 deelnemers en 20-jarig jubileum

Op Empack 2023 staan 270 deelnemers klaar om de bezoekers te ontvangen, informeren en inspireren, waarvan 30 deelnemers op Packaging Innovations en 40 deelnemers op het gebied van Automation4Packaging. Beide onderdelen zijn nieuw op Empack. Bovendien viert Empack haar 20-jarig jubileum. Daarom worden de bezoekers niet alleen getrakteerd op een vol deelnemersveld en een uitgebreid actueel programma, maar ook op iets lekkers bij de koffie. Ook wordt voor de deelnemers een feestavond georganiseerd op woensdagavond 5 april .

Registreren

Registreren voor Empack / Packaging Innovations 2023 kan via deze link. Ontvang een gratis ticket met deze code: MP1233.

 

Artikel delen