Avery Dennison lanceert veganistische labels

Avery Dennison lanceert veganistische labels

Avery Dennison lanceert een gecertificeerd portfolio van veganistische labels, die geen dierlijke componenten bevatten. Bovendien is elk item in het portfolio gemaakt zonder dierproeven of het gebruik van GGO's van dierlijke oorsprong.

‘In de meeste plastic films en lijmen wordt er op enig moment in het productieproces wel componenten met dierlijke bestanddelen toegevoegd, zoals dierlijke vetten en bindmiddelen’, zegt Luuk Zonneveld, productmanager bij Avery Dennisso. ‘Vaak een klein percentage maar toch teveel om het vegan te kunnen noemen. Bij films gebruikt voor labels is het vaak een 'slipping agent', deze maakt hem beter verwerkbaar. Bij papier is het minder gebruikelijk maar zijn er ook coatings waar dierlijke bestanddelen worden gebruikt.’

Variabel

De collectie vegan labels heeft goedkeuring gekregen van EVE VEGAN, een onafhankelijke organisatie opgericht door Vegan France, die zich inzet voor het promoten van veganistische alternatieven in verschillende industrieën, waaronder voedsel en medicijnen.
Op het moment van lancering zijn er zes papieren facestocks, drie lijmen en twee voeringen in de collectie, en ze kunnen worden gemengd en aangepast aan de behoeften van de klant. Elk item biedt een vergelijkbaar prestatieniveau als niet-veganistische alternatieven in zowel conversie als toepassing. Op basis van de behoeften van converters en eindgebruikers, zijn er plannen om het assortiment uit te breiden met nieuwe papieren facestocks.

Filosofie

‘Veganisme gaat verder dan voeding’, zegt Luuk Zonneveld, productmanager bij Avery Dennison. ‘Het is een filosofie en een manier van leven die gericht is op het vermijden van uitbuiting van dieren voor voedsel, kleding en al het andere dat je maar kunt bedenken. Dit geldt natuurlijk ook voor de verpakkingswereld, en we zijn verheugd om merkeigenaren te helpen hun toewijding om dierproefvrij te zijn naar een hoger niveau te tillen met deze innovatieve labels die zijn ontwikkeld door ons R&D-team.’

Toepassingen

De nieuwe labels zijn geschikt voor de beauty-, wijn- en sterke drank- en voedingsmiddelen- en drankensector en dienen ook als unique selling point voor merken. Dankzij de certificering kunnen bedrijven consumenten laten weten dat hun hele aankoop - inclusief verpakking - zich aan hun waarden houdt.

‘We zijn erg trots dat we de EVE VEGAN-certificering hebben ontvangen en beschouwen het als een krachtig symbool dat merkeigenaren en hun klanten laat weten dat we onze verplichtingen serieus nemen’, aldus Zonneveld.


Avery Dennison lanceert een gecertificeerd portfolio van veganistische labels, die geen dierlijke componenten bevatten.

Artikel delen