Composteerbare afdekfolie voor koffiecups

Composteerbare afdekfolie voor koffiecups

Certificeringsinstantie TÜV Austria CERT heeft de EcoPressoLid, een afdekfolie voor koffiecapsules, de "OK Compost Industrial" toegekend. Het is daarmee het eerste gecertificeerde industrieel composteerbare product van Constantia Flexibles. Een mijlpaal voor de fabrikant van flexibele verpakkingen en een kans voor koffieleveranciers om duurzame koffiecapsules toe te passen.

De nieuwe composteerbare folie voor koffiecapsules van Constantia Flexibles zijn geschikt voor conventionele capsulekoffiemachines. Ze worden volgens de producent gekenmerkt door een goede koffiezetprestatie, evenals een hoge zuurstofbarrière en verzegelbaarheid. De speciale structuur van EcoPressoLid is gebaseerd op papier en biedt een goede zuurstofbarrière. Het kan worden gebruikt om de boven- en onderkant van de capsules af te sluiten.

Compostkwaliteit

In de natuur voorkomende micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en algen breken het EcoPressoLid-deksel onder industriële composteringsomstandigheden in minder dan zes maanden volledig af. Het valt in minder dan drie maanden uiteen in kleine delen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de compost. Bovendien hebben tests aangetoond dat de groei van planten niet wordt beïnvloed. Dit was de basis en voorwaarde voor de TÜV-certificering "OK Compost Industrial".
‘De certificering onderstreept de hoge kwaliteitsstandaard van onze producten, maar vooral dat de organische recycling werkt’, zegt Gerwin Schalk van Constantia Flexibles.
Met een jaarlijkse groei van 7,07 procent heeft de markt voor koffiecapsules een groot potentieel. Dit verhoogde ook de vraag naar en de behoefte aan duurzamere koffiecapsules voor deze markt.


Artikel delen