3 vragen aan ... Benine Janssen van SophieGreen, winnaar categorie Duurzaamheid 2020 (NL Packaging Awards)

Winnaar NLPA 2020 Duurzaamheidscategorie Sophiegreen

3 vragen aan ... Benine Janssen van SophieGreen, winnaar categorie Duurzaamheid 2020 (NL Packaging Awards)

duurzaamheidsclaim

De winnaar van de NL Packaging Awards in de categorie Duurzaamheid in 2020 gebruikt tot op de dag van vandaag nog steeds de claim "winnaar voor de meest duurzame verpakking" op haar website! Ook heeft deze trotse winnaar na het winnen op de verpakking de claim laten drukken.

 

 

Vraag 1: Hoe is het ontwerp van jullie verpakking destijds tot stand gekomen?

SophieGreen heeft in 2020 het verpakkingsdesign in eigen beheer ontwikkeld en gerealiseerd, zoals onderzoek, design, marketing en productie. Op bepaalde elementen van het verpakkingsconcept hebben we wel hulp gehad van specialisten, zoals vormgevers en verpakkingsbedrijven.

sophie green

Vraag 2: Wat heeft het winnen van de Duurzaamheidscategorie jullie opgeleverd?

Het heeft ons vooral erkenning opgeleverd voor het harde werken en het geloof in ons duurzame product. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost om te komen tot de productlijn die er nu staat. Een fris uiterlijk met een helder concept. Een duurzaam product in een duurzaam jasje dat steeds meer fans krijgt en waarmee we nog jaren verder willen gaan om daarmee onze bijdrage te leveren aan de broodnodige circulaire economie. 

website

Vraag 3: Hoe is het na de introductie met jullie verder gegaan?

Na de introductie van SophieGreen hebben we ons assortiment 1,5 jaar bij de Jumbo-vestigingen verkocht. Dat was een geweldige periode voor onze zichtbaarheid. Helaas was onze introductie wel in de Corona-periode. Toen was de focus van de consument toch minder op duurzaamheid en veel meer op desinfectie van het huis. Op dit moment zijn we nog steeds via bol.com te koop. We zijn ook druk bezig om nieuwe retailkanalen aan ons te verbinden en internationaal hebben we ambities om nog flink door te groeien.

sophie green 2

Wat is SophieGreen?

'SophieGreen is een slimme natuurvriendelijke uitblinker in de vorm van een eco-refill. Een poeder dat met 750 ml water uit de kraan verandert in een krachtig en fris schoonmaakproduct, waardoor de schoonmaakfles kan worden hergebruikt. Daar besparen we veel plastic flessen mee!' SophieGreen is opgericht door Ilja Snoek en Benine Janssen

Doe mee aan de NL Packaging Awards 2023

Inschrijven kan tot en met 14 februari. 

Meer info over NL Packaging Awards 2023

Gezien het hoge aantal inschrijvingen in de Duurzaamheidscategorie heeft de organisatie besloten deze categorie op te splitsen in Duurzaamheid Food en Duurzaamheid Non-Food. In totaal kan er in 12 categorieën worden ingezonden. NLPA 2023 logo vrijstaand logo

 

Artikel delen