Deze duurzame merken stippelen de route naar een gezonde wereld uit

Holie duurzaam ontbijtmerk vegan en suikervrij

Deze duurzame merken stippelen de route naar een gezonde wereld uit

Duurzame merken zijn enorm in opkomst, creatief en divers. Van een body wash concentraat in een herbruikbare fles tot vegan yoghurt met CO2-compensatie, met hun producten en verpakkingen stippelen duurzame startups en scale-ups de route naar een gezonde wereld uit. Ontdek hoe deze 8 wereldverbeteraars dat aanpakken.

1.    Bamboozy

Bamboozy biedt toiletartikelen die zo min mogelijk impact op het milieu hebben. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de wasbare wattenschijfjes in een biologisch afbreekbare brievenbusverpakking. In de Bamboozy webshop zijn ook toiletartikelen en schoonmaakartikelen van het merk Cosmeau te vinden, zoals plasticvrije shampoo bars en reinigers met een concentraat en een herbruikbare fles.  

2.    BayaBaya 

Ook Baya Baya gaat de strijd aan met overbodig plasticafval en CO2-uitstoot. Met een body wash poeder en een stijlvolle aluminium fles wil de startup alle badkamers wegwerpplasticvrij maken en de douche-ervaring een upgrade geven. Klik hier voor het hele verhaal van Baya Baya. 

Bamboozy wasbare wattenschijfjes Baya Baya shower foam

3.    Zo

Bij het merk Zo staan hergebruik en recycling centraal. Dat begint al bij de kartonnen startbox die kan worden omgevouwen tot een retourbox en vervolgens een grondstof voor keukenrol wordt. De schoonmaakartikelen, een concentraat in navulzak, bevatten biologisch afbreekbare ingrediënten. De sprayfles van PET gaat heel wat poetsbeurten mee en kan uiteindelijk een grondstof voor tuinmeubels of bloempotten worden.

4.    Soapbottle

Soapbottle geeft een originele invulling aan de term ‘verpakkingsvrij’. Het product is namelijk ook de verpakking. De Soapbottle is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, die biologisch afbreekbaar zijn. Bij het opraken van het product, lost ook de verpakking langzaam op. De restanten kunnen worden gebruikt als zeep of worden verwerkt tot was- en reinigingsmiddelen. Klik hier voor het hele verhaal van de Soapbottle. 

Zo duurzame schoonmaakartikelen Soapbottle product en verpakking in één

5.    Mayoneur

Met het oog op duurzaamheid focussen steeds meer merken zich op vegan producten. Zo ook Mayoneur, dat 100% plant based mayonaise in verschillende smaken biedt. Om het plasticgebruik te reduceren verving het merk de plastic labels voor een papieren variant en kiest het voor gerecyclede PET flessen. Ook doneert Mayoneur voor elke verkochte fles mayonaise een percentage aan Trees for All.  

6.    YB

De yoghurtproducten van YB (voorheen Yoghurt Barn) zijn 100% vegan. Bovendien geeft het merk inzicht in de CO2-uitstoot per product. YB compenseert de CO2-uitstoot voor minimaal 110% door de aanplant van bomen in samenwerking met Trees for All. Om hergebruik van de retailverpakking te stimuleren bevat deze een QR-code die spaarpunten oplevert. Consumenten kunnen deze inzetten voor Trees for All of korting op een product ontvangen bij inlevering van de retailverpakking bij een Barn. Klik hier voor het hele verhaal van YB. 

Mayoneur vegan mayonaise YB Yoghurt Barn vegan yoghurt

7.    Lovechock 

Onder duurzaamheid valt ook een gezonde leefstijl. Met biologische en Direct Trade cacao, rauwe chocolade bars en een plasticvrije verpakking (al vanaf de oprichting in 2011) toont Lovechock pure liefde voor chocolade, mens en milieu. 

8.    Holie

Ook gezond en milieubewust is Holie. De producten van dit ontbijtmerk bevatten geen toegevoegde suikers en zijn 100% vegan. En voor elk verkocht product vergroent Holie 3,5 m2 grond. Het merk werkt hiervoor samen met Justdiggit. Klik hier voor het hele verhaal van Holie.

Lees ook het artikel van Ekopac over duurzame alternatieven. 

Lovechock rauwe chocolade Holie vegan en  suikervrij ontbijtmerk
Artikel delen