Duurzame aseptische drankverpakking met coating van papiervezels

Tetra Pak introduceert duurzame aseptische drankverpakking met coating van papiervezels

Duurzame aseptische drankverpakking met coating van papiervezels

Verpakkingsfabrikant Tetra Pak heeft in samenwerking met het Portugese levensmiddelenbedrijf Lactogal het Tetra Brik Aseptic 200 Slim Leaf drankenkarton geïntroduceerd. Deze drankverpakking is naar eigen zeggen de eerste met een barrièrelaag op basis van papiervezels. De verpakking hoeft niet gekoeld te worden bij het distribueren en bevat 90% hernieuwbare grondstoffen.

 

De nieuwe verpakking, die voor ongeveer 80% uit papiervezels bestaat, verhoogt de samenstelling van hernieuwbare materialen tot 90%. De CO2-voetafdruk is hierdoor vermindert met 33%, wat tevens is bevestigd door het Carbon Trust.

TetraPak_Papiervezel_coating.2

Recyclebaar en CO2-neutraal

In 2022 werd een proefbatch van verpakkingen met een barrièrelaag van papiervezels in de schappen gelegd voor een commerciële test. Naar verwachting zal 2025 een keerpunt zijn voor de grootschalige, industriële productie van aseptische drankenkartons.
Dit brengt Tetra Pak een stap dichter bij haar ambitie om het drankenkarton van de toekomst te creëren. Een verpakking van volledig hernieuwbare of gerecyclede materialen die op verantwoorde wijze zijn ingekocht, en volledig recyclebaar en CO2-neutraal zijn.

‘Het nieuwe drankenkarton past perfect in een koolstofarme, circulaire economie, en het grote gehalte hoogwaardige papiervezels maakt deze verpakking aantrekkelijker voor recyclebedrijven’, stelt de verpakkingsproducent. 

Artikel delen