Tetra Pak investeert 1 miljoen in recyclingfabriek voor drankenkartons in Roosendaal

Tetra Pak investeert 1 miljoen euro in de recyclingfabriek van Recon Polymers in Roosendaal om de recyclingcapaciteit van PolyAl te verhogen

Tetra Pak investeert 1 miljoen in recyclingfabriek voor drankenkartons in Roosendaal

Tetra Pak investeert 1 miljoen euro in de recyclingfabriek van Recon Polymers in Roosendaal om de recyclingcapaciteit van PolyAl te verhogen. Door de investering neemt de capaciteit toe tot minstens 8000 ton per jaar.

De fabriek richt zich op het recyclen van uit drankkartons afkomstig polyethyleen en aluminium (PolyAl). Tetra Pak en Recon Polymers werken sinds 2019 samen om de recycling van PolyAl nog verder te ontwikkelen. Met de investering willen de partijen de toepassing van de technologie verder kunnen uitbreiden.

Tetrapak_Recon

Papier van drankenkartons

De PolyAl die in Roosendaal wordt verwerkt, is afkomstig van een papierfabriek die het papier van drankkartons uit voornamelijk Frankrijk, België en Nederland terugwint. Wat overblijft na terugwinning van de papiervezels is 25 procent polyethyleen en aluminium. Dankzij de verhoogde capaciteit zal in deze fabriek ongeveer 30% van al het PolyAl uit drankkartons worden gerecycled die in deze landen wordt ingezameld voor recycling.

 

Circulair

Recon Polymers verwerkt PolyAl uit drankkartons tot circulair toepasbare grondstoffen binnen de kunststofverwerkende industrie. Tot de toepassingen van PolyAl behoren onder andere het produceren van herbruikbare pallets, interieur en groot formaat 3D-geprinte objecten.

 

Hoogwaardige recycling

‘De hoogwaardige recycling van PolyAl krijgt dankzij onze samenwerking met Tetra Pak een verdere impuls met grote impact voor de regio’, zegt Dirk van Loon, directeur van Recon Polymers. ‘Onze capaciteit neemt niet alleen toe, maar we zijn hiermee ook in staat om de kosten- en energie-efficiëntie van het recyclingproces verder te verbeteren. De volgende gezamenlijke ambitie is, in nauwe samenwerking met Tetra Pak, om de PolyAl-recycling buiten Nederland uit te breiden.’

Artikel delen