KHS: Duurzame versheidsbescherming voor natuurlijk mineraalwater

KHS: Duurzame versheidsbescherming voor natuurlijk mineraalwater

KHS: Duurzame versheidsbescherming voor natuurlijk mineraalwater

De KHS-coating van flinterdun, chemisch zuiver glas aan de binnenkant van PET-flessen heeft tot nu toe vooral de kwaliteit en houdbaarheid van gevoelige frisdranken en sappen verbeterd. Met VILSA-BRUNNEN Otto Rodekohr profiteert een Duitse minerale bron als eerste van de Plasmax-technologie FreshSafe-PET. Hiermee investeert het familiebedrijf consequent in de productkwaliteit en de langdurige versheidsbescherming van zijn premium dranken – en zet het normen op de markt.

 

De voordelen zijn duidelijk: FreshSafe-PET combineert het lage gewicht en de robuustheid van de plastic fles met de aanzienlijk verbeterde barrière-eigenschappen van een glazen fles. Hiermee beschermt de beproefde oplossing tegen het binnendringen van zuurstof en CO2-verlies, wat zowel de houdbaarheid verlengt als de smaakstabiliteit verhoogt. Bovendien biedt FreshSafe-PET doorslaggevende voordelen voor de uitbreiding van gesloten materiaalkringlopen. In tegenstelling tot PET-flessen met toegevoegde additieven voor een verbeterde barrière en houdbaarheid, maakt het KHS-proces 100% recycling van fles tot fles mogelijk dankzij de volledig afwasbare binnencoating in het recyclingproces.

Optimale productbescherming

Karakteristiek voor VILSA-mineraalwater is de pH-waarde, de natuurlijke ingrediënten en zachte mineralisatie. Deze maken het echter ook tot een sensorisch veeleisend product dat extreem gevoelig reageert op vreemde smaken of zonlicht. Door de flinterdunne barrière van chemisch zuiver glas is de natuurlijke smaak van VILSA-producten nu veel langer beschermd tegen het binnendringen van zuurstof en verlies van aroma en CO2. De bewezen voordelen van PET blijven ook behouden, zodat consumenten profiteren van de beste productkwaliteit, informeert het verpakkingsbedrijf.

Bewezen duurzaam en veilig

Al in 2019 had de minerale bron van Nedersaksen het materiaal van zijn wegwerpflessen volledig overgeschakeld op (r)PET. Met de toevoeging van KHS-coatingtechnologie zet de bron zijn duurzaamheidskoers voort. FreshSafe-PET is bevestigd als volledig recyclebaar door zowel het EPBP (European PET Bottle Platform) als het Amerikaanse APR (Association of Plastic Recyclers). Ook de voedselgeschiktheid van de productverpakkingen is officieel bewezen, onder meer door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration). Omdat de glazen binnencoating minder dan 0,1 micrometer dun is en chemisch gebonden is aan de binnenwand van de fles, reageert hij flexibel. Onbedoeld loslaten of zelfs versplinteren onder invloed van krachtinwerking is niet mogelijk. De scheiding vindt pas plaats tijdens het recyclingproces. Bovendien kan de heldere optiek van de PET-fles behouden blijven dankzij de transparantie van 100%.

Lees meer

Artikel delen