Koffiebranderij Peeze introduceert Geen Verpakking

Koffiebranderij Peeze introduceert Geen Verpakking

Koffiebranderij Peeze introduceert Geen Verpakking

Na een ontwikkeling van twee jaar introduceert Koffiebranderij Peeze Geen Verpakking. Dit is een herbruikbaar koffieconcept voor de zakelijke markt. De gebruikte emmers komen weer retour, worden schoongemaakt en kunnen daarna opnieuw worden ingezet. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft woensdag de eerste herbruikbare emmer overhandigd aan Alex van Hooff, directeur van Burgers’ Zoo. 

 

Peeze heeft zich ten doel gesteld om koffie afvalvrij te maken. Na een door de onderneming uitgevoerd onderzoek met betrekking tot herbruikbare koffieverpakkingen, toonden de resultaten dat de gekozen verpakkingsvorm na ongeveer 10 keer gebruik, inclusief het retourproces en wastransport, duurzamer is dan traditionele verpakkingen, aldus de Arnhemse koffiebranderij.

Afwasbare verpakking

De overgang naar een afwasbare verpakking was lastiger dan verwacht, stelt Peeze.

‘De geselecteerde emmer is heel bewust gekozen, op basis van onder andere milieu-footprint, wasbaarheid, luchtdichtheid en levensduur. Maar ook het hele proces eromheen moet kloppen; van productie, distributie en retourproces tot de reiniging en borging. We zijn er trots op dat we na een lange periode van onderzoek en praktijktesten nu daadwerkelijk kunnen opschalen’, vertelt algemeen directeur van Peeze, Myriam Lufting.

Duurzaamheid

‘Duurzaamheid is één van de vijf normen en waarden van Burgers’ Zoo. We juichen initiatieven die inzetten op duurzaamheid om die reden van harte toe en zijn daarom blij om de nieuwe verpakking van Peeze als eerste in ontvangst te mogen nemen. Alleen al bij Burgers’ Zoo besparen we met deze nieuwe verpakking circa 650 m2 slecht recyclebare plastic folie en ruim 320 m2 karton per jaar. We hopen dan ook dat er nog veel andere ondernemingen zullen volgen’, aldus Alex van Hooff, directeur van Burgers’ Zoo.

Peeze introduceert Geen Verpakking

Vlnr: Alex van Hooff, directeur Burgers' Zoo, Myriam Lufting, algemeen directeur Peeze en Burgemeester Ahmed Marcouch.

Artikel delen