Pizzaoven verpakt in milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal

Pizzaoven verpakt in milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal

Pizzaoven verpakt in milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal

De Pizzarette pizza oven van het gelijknamige bedrijf wordt voortaan verpakt in een duurzame kartonnen verpakking. Op verzoek van Emerio, distributeur en ontwikkelaar van huishoudelijke apparaten waaronder de pizza oven, heeft Pizzarette onderzoek gedaan naar het verduurzamen van de verpakkingsmaterialen voor de oven.

 

Verpakkingsmateriaal

Het onderzoek toonde aan dat vormkarton de meest geschikte oplossing is. Met als resultaat dat 10.000 m3 foam blokken en 1,2 miljoen plastic zakjes worden vervangen door vormkarton. Dit verpakkingsmateriaal is volledig biologisch afbreekbaar en voldoet aan de Europese milieunormen.
Met de nieuwe verpakking zet Pizzarette aanzienlijke stappen in hun duurzaamheidsbeleid, stelt de onderneming.

'Het verpakkingsmateriaal heeft een minimale milieu-impact'

Veilig transport

Rob Smedema van Pizzarette licht toe: ‘De verpakking van de oven is van essentieel belang voor veilig transport. De koepel wordt gemaakt van terracotta of keramiek en is daardoor wat kwetsbaarder. Uit de testen is gebleken dat we de kwetsbare koepels het beste kunnen verpakken met vormkarton. Het verpakkingsmateriaal heeft een minimale milieu-impact en biedt uitstekende dempingseigenschappen om de koepels veilig te houden tijdens het transport.’

Artikel delen