AEROBAL WORLD ALUMINIUM SPUITBUS AWARD 2022

AEROBAL WORLD ALUMINIUM SPUITBUS AWARD 2022

Experts van tijdschriften voor de verpakkings- en spuitbusindustrie selecteerden de winnaars

AEROBAL, de International Organization of Aluminium Aerosol Container Manufacturers, heeft de winnaars van de World Aluminium Aerosol Can Award 2022 bekend gemaakt. 

Meer interactiviteit tussen verpakking en consumenten

‘Het is goed om te zien dat AEROBAL-leden overtuigende antwoorden hebben op de vraag van klanten naar meer duurzaamheid, overtuigende ontwerpen en meer interactiviteit tussen verpakking en consumenten’, meent Gregor Spengler, AEROBALs secretaris-generaal.

‘De allernieuwste productietechnologie en de innovatieve geest stelt hen en hun klanten in staat om voorop te blijven lopen.’

Rexona de winnaar

Het Rexona blik Now United van Trivium Packaging Brazil is de winnaar in de categorie aluminium spuitbussen die al op de markt zijn.

De graphics hebben heldere, levendige kleuren en drukken de waarden van het bedrijf uit, waardoor het vertrouwen wordt gewekt dat het product de bescherming biedt die consumenten nodig hebben om te bewegen zoals ze willen.

rexona now united

Het ontwerp weerspiegelt de wens van de fans om de leden van Now United op het blik te zien. Het uitdagende ontwerp vereiste een aanzienlijk niveau van hands-on werk om ervoor te zorgen dat de gezichten van de hoogste afdrukkwaliteit waren, terwijl Rexona’s merkpositionering behouden blijft.

De gezichten en lichamen zijn rijk aan details en zijn bedekt met kleuren en afbeeldingen, een uitdagend technisch ontwerpaspect dat Trivium met behulp van 8-kleuren dry-offset-technologie realiseert.

De aluminium verpakking is gemaakt uit een geavanceerde, lichte legering die gerecyclede inhoud bevat. Dit maakt een duurzame impact op de algehele toeleveringsketen. Bovendien bevat het ontwerp van het deodorantblik een QR-code, die consumenten verbindt met een nieuwe exclusieve hub voor danscontent, een nieuw mediaplatform dat de intrinsieke verbinding tussen merk, product en inhoud mogelijk maakt

Promotievideo Rexona

 

Rexona blik Now United 3 rexona now united 2

Winnaar in de categorie Prototype

In de categorie Prototype bekroonde de jury een innovatieve verpakkingsoplossing van Ball Aerosol Packaging.

Het blikje vertegenwoordigt een nieuw tijdperk van duurzame verpakkingen. Ball heeft een vermindering van 50% van de CO2 -voetafdruk bereikt in vergelijking met een standaard aluminium spuitbus en heeft zijn meest duurzame spuitbus tot nu toe gelanceerd.

Het betreft de “regen” spuitbus die laat zien wat er kan worden bereikt dankzij ReAl, Ball’s eigen en gepatenteerde legeringssamenstelling.

Het betreft 50% gerecycled materiaal en koolstofarm primair aluminium afkomstig van hernieuwbare energiebronnen, zoals waterkracht, die 75% minder CO2e genereert dan standaard aluminium. De geproduceerde blikken zijn tot 30% lichter met behoud van sterkte, structuur en verpakkingsintegriteit.

100% gerecycled De winnaar in de categorie Duurzaamheid was de aluminium spuitbus “AVEO”, die wordt geproduceerd door de Duitse blikjesfabrikant Linhardt.

Oneindig recyclebaar

De spuitbussen van Linhardt zijn gemaakt van volledig en oneindig recyclebaar aluminium. Recycling van aluminium verbruikt slechts ongeveer 5% van de energie die nodig is voor de productie van primair aluminium. In feite is ongeveer 75% van al het aluminium dat ooit is geproduceerd, nog steeds in gebruik.

aveoEen manier om het waardevolle aluminium in de kringloop te houden, is door gerecycled aluminium te gebruiken voor nieuwe producten. De nieuwe spuitbussen van Linhardt voor het huismerk AVEO van de Duitse drogisterij Müller bestaan uit 100% post-consumer gerecycled aluminium en hebben daarmee een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk dan vergelijkbare standaard blikken.

De opgerolde strips voor Linhardts slugs worden rechtstreeks uit het gesmolten aluminiumschroot gegoten, waardoor zowel het energieverslindende tweede smeltproces als het transport van de hersmelter naar de slug-producent wordt geëlimineerd.

 

regen-can-fish-background-1080x1080

Minerale olie

De AVEO-bussen zijn gedecoreerd met minerale olievrije kleuren, met uitzondering van goud- en zilverkleurige versieringen. Een redelijke combinatie die verder bijdraagt aan de algehele duurzaamheid van het blik

 

Artikel delen