Aerosolindustrie: wereldwijde marktgroei en onrust

AEROBAL marktnieuws aerosols

Aerosolindustrie: wereldwijde marktgroei en onrust

De International Organization of Aluminium Aerosol Container Manufacturers (AEROBAL) meldt dat de hoeveelheid wereldwijde zendingen van haar leden in 2022 met 6,8% is gestegen tot ongeveer zes miljard eenheden.

Marktgroei

De marktgroei was vooral te danken aan de bovengemiddelde vraag vanuit de sectoren farmaceutica (13%), haarlak (17%), scheerschuim (14%) en andere persoonlijke verzorging (42%). De markt voor persoonlijke verzorging beslaat ongeveer 82% van de totale leveringen.

Uitdagingen

De industrie kampt met diverse uitdagingen, waaronder machines met onvoldoende aanpassingsvermogen voor de productie van innovatieve spuitbussen en een beperkte beschikbaarheid van technici en geschoolde arbeidskrachten. Qua duurzaamheid zal de op handen zijnde Europese wetgeving nieuwe uitdagingen opleveren voor Europese fabrikanten en importeurs.

Onrust

De oorlog in Oekraïne, inflatie en dreigende recessie in verschillende landen zorgen voor onrust binnen de industrie. Desondanks wijst het actuele orderboek op een bevredigende marktontwikkeling in het eerste kwartaal van 2023.

Artikel delen