AFA Dispensing verwerkt hoog PCR-gehalte in triggersprays

AFA dispensing PCR

AFA Dispensing verwerkt hoog PCR-gehalte in triggersprays

AFA Dispensing, leverancier van innovatieve vloeistofdispensers, zet naar eigen zeggen opnieuw de standaard wat betreft het percentage gerecycled plastic dat wordt gebruikt in triggersprays.

Het bedrijf heeft onlangs de OpUs Verte+ triggerspray gelanceerd, gemaakt van 67% gerecycled plastic (PCR-hars), een doorbraak die het de meest duurzame OpUs ooit maakt - zelfs zonder extra prijsverhoging!

AFA 2

'Grote stap'

De OpUs Verte+ maakt deel uit van de OpUs-familie, de gouden standaard op de markt voor precompressie triggersprays. Het betekent een grote stap voor duurzame vloeistofdispensatie en bouwt voort op het succes van de OpUs Verte, geïntroduceerd in 2019 met een PCR-harsgehalte van 47% - destijds het hoogste percentage in de branche. De nieuwe OpUs Verte+ heeft een opmerkelijk PCR-harsgehalte van 67%. Deze prestatie plaatst het in de voorhoede van duurzame verpakkingsoplossingen.

Met de wereldwijde vraag naar milieuvriendelijke en duurzame verpakkingen in opkomst, heeft AFA Dispensing al vele jaren de grenzen van duurzaamheid verlegd. De OpUs Verte+ markeert een belangrijke mijlpaal in deze inspanning en overtreft het marktgemiddelde voor het gehalte aan gerecycled materiaal. Door 100% PCR-hars te gebruiken in belangrijke onderdelen draagt de OpUs Verte+ aanzienlijk bij aan het verminderen van het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik en de impact ervan op het milieu.

 

Gegarandeerde levensduur

Als bewijs van zijn duurzaamheid en levensduur behoudt de OpUs Verte+ de uitzonderlijke prestaties van zijn voorgangers in de OpUs-triggerspraylijn. Met bepaalde technische elementen die nog steeds zijn vervaardigd van maagdelijke hars voor een verlengde levensduur, heeft de nieuwe sprayer een gegarandeerde levensduur van meer dan 10.000 pompslagen. Dit betekent dat een enkele OpUs Verte+ sprayer hergebruikt kan worden voor maximaal 27 flessen van 500 ml vloeibaar product, wat het een kosteneffectieve en milieuvriendelijke keuze maakt.

Geen prijsverhoging

'Onze visie bij AFA Dispensing is altijd geweest om vloeistofdispensatie te innoveren, waardoor het gebruiksvriendelijker, aantrekkelijker en beter voor onze gezondheid en planeet wordt', zei Nir Gadot, CEO van AFA Dispensing. "Met de introductie van OpUs Verte+ willen we merkeigenaren en consumenten in staat stellen duurzame praktijken te omarmen, zonder concessies te doen aan kwaliteit of betaalbaarheid. Samen kunnen we grote stappen zetten in het verminderen van plastic afval en het opbouwen van een duurzamere industrie.'

Om duurzaamheid voor de massa toegankelijk te maken, biedt AFA deze b

innovatie aan zonder extra prijsverhogingen.

Artikel delen