Kleinere verpakking door Compact by Design

Kleinere verpakking door Compact by Design

Tags: nieuws

Amazon lanceert Climate Pledge Friendly, een overkoepelde duurzaamheidslogo dat klanten gemakkelijker moet maken duurzame producten te ontdekken en te kopen. Daarnaast kondigt het bedrijf ook Compact by Design aan, een nieuwe certificering voor producten waar overtollige lucht en water is verwijderd zodat ze efficiënter kunnen worden verzonden.

Klanten zullen het nieuwe Climate Pledge Friendly-label op de website vinden bij producten die bijdragen  een duurzame wereld. Het gaat om meer dan 25.000 producten die één of meer duurzaamheidscertificeringen hebben. Het zijn 18 certificaten, zoals cradle to cradle, Fair Trade, Energy Star, et cetera. Zij krijgen het overkoepelende Climate Pledge Friendly stempel van Amazon.
De Climate Pledge Friendly-selectie omvat kruidenierswaren, huishoudelijke, mode-, beauty- en persoonlijke elektronicaproducten Deze producten zijn duidelijk gelabeld in de webshop en bevatten aanvullende duurzaamheidsinformatie op de productpagina.

Compact design beloond

Als onderdeel van het Climate Pledge Friendly-initiatief kondigt Amazon ook Compact by Design aan, een nieuwe extern gevalideerde certificering die producten identificeert die, hoewel ze er niet altijd heel anders uitzien, een efficiënter ontwerp hebben. Door het verwijderen van overtollige lucht en water, hebben producten minder verpakking nodig en kunnen ze efficiënter worden verzonden. Op grote schaal leiden deze kleine verschillen in productgrootte en -gewicht tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Voorbeelden

De Seventh Generation bijvoorbeeld, biedt een Compact by Design-gecertificeerd supergeconcentreerd wasmiddel dat 60% minder plastic en 50% minder water gebruikt dan de vorige wasfles, waardoor aanzienlijke energie- en materiaalbesparingen mogelijk zijn. Als elk huishouden in de VS één fles Easy Dose ultrageconcentreerd wasmiddel zou kopen in plaats van het conventionele 100-ounce wasmiddel van Seventh Generation, zou dit volgens Amazon 220.000 ton CO2 per jaar besparen.
Het multi-oppervlakconcentraat van Miss Meyer is een ander voorbeeld van Compact by Design. Het is een geconcentreerde formule die die herhalingsaankopen vermindert en bijdraagt aan de besparing van CO2-uitstoot.

 

 

Artikel delen