Automator: ‘Meer dan zomaar een stickertje plakken’

Automator: ‘Meer dan zomaar een stickertje plakken’

Automator: ‘Meer dan zomaar een stickertje plakken’

Een product van een etiket voorzien, is meer dan zomaar even een stickertje plakken. Er zijn veel factoren, waar je bij het kiezen van het juiste etiketteersysteem, rekening mee moet houden. Vooraf de juiste criteria bepalen, voorkomt dat het etiketteersysteem de bottleneck in je productielijn wordt, aldus Automator, leverancier van industriële apparatuur.

De keuzecriteria

Natuurlijk zijn er vaak per situatie specifieke criteria die een rol spelen bij het kiezen van het juiste etiketteersysteem: 

•    het etiket zelf
•    snelheid
•    flexibiliteit
•    bedieningsgemak
•    ruimte
•    toekomstige wensen

Onderstaand volgt per punt een beknopte toelichting:

Het etiket zelf
Het klinkt waarschijnlijk als een open deur. Maar het is verbazingwekkend hoe vaak in de praktijk over van alles wordt nagedacht, maar het doordacht bepalen van het juiste etiket nauwelijks aandacht krijgt. Houd bijvoorbeeld rekening met gegevens die al op het product zelf staan, zodat die informatie leesbaar blijft en niet onder het etiket verdwijnt. 

Snelheid

Nog zo’n open deur, maar ook zeker belangrijk om goed bij stil te staan. 

Flexibiliteit

Welke mate van flexibiliteit wordt van het etiketteersysteem gevraagd? Zo valt te denken aan het verschil tussen het plaatsen van bedrukte etiketten en etiketten die real-time gedrukt moeten worden voor het plaatsen. In het laatste geval moet er ook een printer op de labeler aanwezig zijn. 

Bedieningsgemak

Hoe eenvoudig de labeler te bedienen moet zijn, hangt af van de personen die de etiketteerder bedienen. Moet iedereen dit kunnen of zijn dat personen die hiervoor (intern) zijn opgeleid? 

Ruimte

Hoeveel ruimte er is voor de etiketteerder binnen het productieproces, bepaalt voor een groot gedeelte hoe het etiketteersysteem geplaatst kan worden. 

Toekomstige wensen

Bij het aanschaffen van een etiketteersysteem wordt een wensenlijstje opgesteld aan de hand van onder andere de criteria die hiervoor genoemd zijn. Dit is direct een goed moment om alvast een blik naar de toekomst te werpen. 

Complete plaatje

Zoals gezegd, is dit slechts een korte toelichting op de genoemde criteria.
‘De Sales Engineers van Automator bekijken graag samen met u uw specifieke situatie en nemen dan uitgebreid met u alle keuzes door.’

Informatie

Wilt u eens sparren met één van de Sales Engineers van Automator? Pak de telefoon en bel naar +31 (0)10 415 64 00 of stuur een mailtje naar info@automator.nl.
 
Klik hier indien u eerst wat meer informatie wilt lezen.
Artikel delen