Automator: ‘Redenen om wel óf niet te kiezen voor een Zodiac-printer’

Automator: ‘Redenen om wel óf niet te kiezen voor een Zodiac-printer’

Automator: ‘Redenen om wel óf niet te kiezen voor een Zodiac-printer’

Wanneer kies je voor een Zodiac-printer en wanneer niet? Remco Krosenbrink, sales engineer bij Automator, leverancier van industriële codeeroplossingen, legt uit in welke omstandigheden de printer wel of niet de juiste keuze is.

Wanneer is dit type printer niet de juiste keuze?

De Zodiac-printer is al jarenlang een begrip onder de inline thermal transfer printers. Maar wanneer kan er beter voor een andere printer worden gekozen?

Remco Krosenbrink: ‘In twee situaties is de Zodiac-printer niet geschikt om te plaatsen binnen de productielijn:

1.    De Zodiac heeft een printbreedte van maximaal 4 inch. Is de layout van de opdruk die moet worden geprint breder, dan heb ik een goed alternatief voor de Zodiac;

2.    De tweede situatie waarin ik een andere printer adviseer, is wanneer de doorvoersnelheid van de folie boven de 1.000 millimeter per seconde ligt.’

Wanneer is de keuze wel voor de Zodiac?

Eerder was te lezen dat de Zodiac een begrip in de markt is. De printer wordt al jaren veel gebruikt binnen uiteenlopende productieprocessen. 

‘De Zodiac-printers zijn al jaren operationeel in diverse productieomgevingen. Door de jaren heen is er telkens goed geluisterd naar de feedback vanaf de werkvloer. De printers zijn, met die feedback in het achterhoofd, steeds verbeterd met de nieuwste technologieën. De nieuwste generatie Zodiac-printers is dan ook geoptimaliseerd op het gebied van productiviteit, kwaliteit en efficiëntie’, stelt Remco.

Wat is daarvan te merken op de werkvloer?

‘Heel kort gezegd; de printers hebben minimaal onderhoud nodig en leveren maximale uptime. Er wordt dus geen onnodige tijd verspild. En aangezien tijd iets is wat niet vaak over is, is dit, samen met de hoge printkwaliteit, de belangrijkste reden waarom de Zodiac zo’n populaire printer is’, reageert Remco.

‘De Intelligent Motion-technologie elimineert bijvoorbeeld de noodzaak voor perslucht, evenals de bijbehorende kosten en downtime, waardoor de levensduur van de printkop wordt gemaximaliseerd en de printkwaliteit consistent is. Daarnaast helpt het eenvoudige cassetteontwerp voor snelle wisselingen en een efficiëntere werking, waardoor downtime wordt verminderd’, licht Remco uitgebreider toe.

Specificaties Zodiac thermal transfer printer

'Binnen de Zodiac-range vinden we 3 typen printers, de Eagle, Hawk en Falcon. In de brochure is per printer meer te lezen over de technische eigenschappen en specificaties.’

Informatie is op te vragen via e-mail of te vinden op de website.

Brochure downloaden.

 

Artikel delen