Bangma Verpakking innoveert met Be Right Bag en EcoFishBox

Bangma Verpakking introduceert de Be Right Back verzendverpakkingen en de EcoFishBox, een innovatie voor de visbranche.

Bangma Verpakking innoveert met Be Right Bag en EcoFishBox

Bangma Verpakking introduceert twee nieuwe producten die bedrijven een directe oplossing bieden om te verduurzamen. Als onderdeel van Stora Enso profiteert Bangma Verpakking van de innovatiekracht die is ontstaan. Met Be Right Bag en de EcoFishBoxTM kunnen klanten eenvoudig en efficiënt verduurzamen.

De explosief groeiende e-commercesector is volop bezig met verduurzaming. Veel aandacht gaat uit naar kleinere verpakkingen met minder lucht. Voor veel producten blijken plastic verzendzakken een goede oplossing. Met de Be Right Bag (een knipoog naar “be right back”) papieren verzendzakken heeft Bangma BangmaVerpakking:Be RightBag verzendverpakkingen Verpakking voor deze sector nu een direct toepasbare duurzame oplossing in huis. De zakken zijn verkrijgbaar in kleine hoeveelheden, waarmee veel startende webshops worden bediend. De overstap van kunststof naar papier is daarmee eenvoudig geworden.

Veelzijdig, efficiënt en recyclebaar

Kleding, sieraden, notitieboeken, sportartikelen, cosmetica en andere producten hoeven niet in dozen te worden verzonden. Zakken vormen een veilige en compacte verzendoplossing, waarbij het verpakken van lucht tot een minimum wordt gereduceerd. De Be Right Bag heeft een zelfklevende plakstrip, tearstrip en retourstrip, wat de efficiency bij inpakken, openen en eventueel retourneren verhoogt en gebruik van plakband overbodig maakt. Doordat de zakken kunnen worden uitgevouwen, kunnen er producten van variabele groottes in worden verpakt. De 100% recycleerbare zakken hebben een FSC-keurmerk en zijn vanaf een oplagen van 5000 stuks ook verkrijgbaar met gepersonaliseerde bedrukking.

Bangma Verpakking presenteert de Be Right Bag. Bangma Verpakking: de papieren verzendverpakkingen zijn verkrijgbaar in kleine hoeveelheden.

Duurzame visverpakking

Dat er ook voor meer complexe verpakkingsvormen duurzame alternatieven zijn, laat de verpakkingsproducent in Dronten zien met een innovatie voor de visbranche. Als officieel verkooppunt voor de EcoFishBox

Ecofishbox-hoofdfotoin Nederland biedt het bedrijf een complete oplossing voor het duurzaam en veilig verpakken van verse vis, inclusief op maat gemaakte dozen en deksels, automatisering en ijsverpakkingsoplossingen. Doordat de verpakking is gemaakt van voornamelijk hernieuwbare houtvezels is het een duurzaam alternatief voor de bestaande EPS-boxen.

Bangma Verpakking:EcoFishBox

Zevenmaal minder ruimte nodig

Niet alleen het feit dat de box is gemaakt van recyclebare en hernieuwbare materialen spreekt aan. Ook de kostenefficiënte logistiek is een voordeel. In vergelijking met EPS is de EcoFishBox, als deze plat wordt vervoerd en opgeslagen, sterk in het voordeel:  er is zevenmaal minder ruimte nodig.

Omdat in de visserijsector met bepaalde systemen voor verpakken en transporteren wordt gewerkt, is het van belang te weten dat de EcoFishBox uitstekend in bestaande operaties kan worden geïmplementeerd, inclusief het gebruik van palletiseerrobots.

Met deze oplossing van Stora Enso kan de visbranche werken met een duurzame verpakking conform Europese richtlijnen, die vis vers en koud houdt. Afnemers kunnen kiezen tussen kant en klaar drukwerk of een ontwerp op maat. Ook in de maatvoering is er ruime keuze. De dozen zijn verkrijgbaar in de standaardmaten 2,5, 5, 10 en 20 kg of desgewenst een afwijkend formaat. De EcoFishbox is volledig recyclebaar (mag bij het oud papier). Voor kleine en grote visverwerkers een duurzaam alternatief.

 

Bezoek de website voor meer informatie

Artikel delen