Beyond Meat hamburgers automatisch verpakt in dozen

Beyond Meat hamburgers automatisch verpakt in dozen

Zandbergen World’s Finest Meat verwerkt in Europa de plantaardige vleesproducten van het Amerikaanse Beyond Meat.

Het handmatig verpakken van traytjes met plant-based burgers en worstjes kostte Zandbergen te veel tijd en arbeidskrachten. BluePrint Automation bood een efficiënte oplossing door twee casepackers te installeren. Deze automatische verpakkingsmachines verpakken de traytjes met hoge snelheid in compacte dozen.

De traytjes met Beyond Meat plant-based burgers en worstjes rollen met hoge snelheid van de lopende band.

Daarom is een geautomatiseerd proces van omdozen noodzakelijk. Het bedrijf kwam hiervoor terecht bij BluePrint Automotion uit Woerden. De casepacker specialist ontwikkelde samen met Zandbergen twee efficiënte verpakkingslijnen met daarin Gantry100 case packers die een capaciteit hebben van 160 producten per minuut.

IMG_7512

 

Rust in de inpakhal

De nieuwe BPA-lijn brengt rust in de inpakhal. Voorheen stonden veel mensen op de productievloer de traytjes handmatig in te pakken. Nu doet een machine het werk. De trays worden zowel in dozen als in kratten geplaatst.

‘De BPA-lijn is robuust en erg gebruikersvriendelijk’, zegt Ralph Soetens, Operations Manager bij Zandbergen. ‘We hoeven amper om te stellen. En als dat nodig is, is het zo gepiept.’

Lees hier het complete artikel

Artikel delen