Nederlands bedrijf wint European Carton Excellence Awards 2022

Nederlands bedrijf wint European Carton Excellence Awards 2022

Rutgers Printing & Packaging Solutions maakt ECMA  ‘Box of the year’

‘Een meesterwerk van elementair en duurzaam ontwerp’. Zo omschrijven de juryleden van de European Carton Excellence Awards 2022 de verpakking van cherrytomaatjes die Rutgers uit Leiderdorp inzond. Die verpakking is ECMA Box of the Year 2022

De juryleden van de European Carton Excellence Awards 2022 hebben de winnaars van de 2022-competitie bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse congres van de European Carton Makers Association (ECMA) in Krakau, Polen.

De vouwdoos van Rutgers  is volledig gemaakt van voedselveilig, hernieuwbaar, nieuw vezelkarton

De jury is lovend. ‘De vouwdoos van Rutgers  is volledig gemaakt van voedselveilig, hernieuwbaar, nieuw vezelkarton dat is gemaakt door Stora Enso en vormt de perfecte balans tussen het maximaliseren van de zichtbaarheid van het product en het behouden van stijfheid.

Met een glad wit oppervlak en een ongebleekte binnenkant, straalt het absolute milieuvriendelijkheid uit, en het is gemakkelijk opnieuw te sluiten met een 'klik', zelfs na veelvuldig gebruik, waardoor de consument gerustgesteld is dat het vergrendeld is.

Dankzij de vorm kunnen er meer dozen op een pallet worden geplaatst dan traditionele plastic ontwerpen, wat kosten bespaart, de transportefficiëntie verhoogt en de uitstoot vermindert. Cruciaal is dat ongeveer 67 ton plastic wordt vermeden door karton te gebruiken voor 1 miljoen dozen.

Na gebruik kunnen de dozen volledig worden platgegooid en in de recyclingstroom voor dozen worden weggegooid.’.

De juryleden zijn enthousiast

De juryleden – waaronder consultant voor branding en design, Satkar Gidda, toonaangevende verpakkingsontwerper Susanne Lippitsch en Global Packaging Director voor Unilever, Sanjeev Das – waren enthousiast over de eenvoud van het ontwerp, dat met één hand kan worden geopend.

Ze waardeerden ook de presentatie van de verpakking – die er geweldig uitziet op tafel, op het schap en in de koelkast – evenals het ontwerp van de luchtstroom met de perforaties in de vorm van een cherrytomaat. Samen hebben al deze elementen - gecombineerd met het feit dat het een constructie uit één stuk is - ervoor gezorgd dat het werd geselecteerd als de doos van het jaar.

Artikel delen