ABB Robotics breidt uit met Codian Robotics

ABB Robotics breidt uit met Codian Robotics

Tags: nieuws

ABB Robotics heeft het Nederlandse Codian Robotics overgenomen. Deze robotbouwer is gespecialiseerd in pick-and-place-toepassingen in hygiëne gevoelige omgevingen, voornamelijk in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

‘De technologieën en branchekennis van Codian Robotics zijn de perfecte aanvulling op ons aanbod van voedsel- en drank-, farmaceutische, servicerobotica- en logistieke oplossingen’, aldus aldus Sami Atiya, President van ABB Robotics & Discrete Automation. ‘En ze ondersteunen ook het machinegerichte robotica-aanbod van ABB ondersteunen.’
Atiya wees op dat de behoefte aan pick-and-place-robots, die hoge hygiënische normen garanderen en dat die sectoren versneld zijn door de COVID-19-pandemie. ‘Automatisering zorgt ervoor dat toeleveringsketens kunnen blijven functioneren zonder het welzijn van werknemers in het gedrang te brengen.’

Één robotleverancier

ABB kan hiermee een breder scala aan deltarobots en geïntegreerde oplossingen van één leverancier bieden. ‘Met Codian Robotics verwerven we een succesvolle leveranciers van deltarobots. Hierdoor kunnen we onze klanten volledig geïntegreerde oplossingen bieden, wereldwijd en voor alle industrieën’, aldus Hans Wimmer, van ABB.
Het bedrijf , dat Freek Hartman oprichtte in 2011, telt wereldwijd 20 mensen. Naast Ede heeft het ook een vestiging in de VS.

Artikel delen