CPS viert 35-jarig bestaan met open huis in Stramproy

CPS viert 35-jarig bestaan met open huis in Stramproy

Case Packing Systems (CPS) hield afgelopen week vanwege haar 35 jarig bestaan een openhuis in Stramproy. De machinebouwer presenteerde in haar fabriek diverse verpakkingslijnen in aanbouw en sprak over de toekomst waarin ze volgens het Flow Line Production systeem gaat werken, wat zorgt voor snellere doorlooptijden en meer ruimte op de productievloer.

‘Wij groeien in dit pand tegen onze grenzen aan’, zegt Daan van Hoef, managing director CPS. ‘De fabriek staat soms helemaal vol met op te bouwen machines waardoor de doorlooptijd in gevaar komt. Er is geen grond meer om uit te bouwen, daarom moeten we efficiënter gaan bouwen. Flow Line Production is een oplossing hiervoor. Je kan dat vergelijken met de modulaire bouw in een autofabriek. De op te bouwen machine gaat dan van werkstation naar werkstation in een vast gestelde takt tijd, oftewel de productassemblageduur. Als dit goed is ingevoerd, kunnen we meer produceren op hetzelfde aantal vierkante meters.’

CPS_fabriek

Eerste case packer

In 1988 begon Theo Aquarius vanuit een houten keet met Case Packing Systems. De eerste machine werd geleverd aan Westfro, producent van bevroren groenten. Ook zijn zoon Pieter en dochter Wies hielpen mee in het bedrijf. Pieter nam in 1995 het roer over van zijn vader en bouwde het bedrijf uit naar een succesvolle onderneming die bekend staat om zijn hoge kwaliteit machines, flexibiliteit en een goede service.

In mei 2021 ging CPS over in de handen van Xano, een Zweeds industrieel concern met onder meer, Polyketting, Canline, CIM productiesoftware en het onlangs overgenomen Lundgren, producent van dozenopzetters.

CPS_Joan_Henry_Daan

vlnr: Joan Berkvens, Henri Veltmans en Daan van Hoef.

Nieuwe is ook Performance Care service waarmee CPS klanten de keuze biedt om verschillende diensten kan afnemen voor onderhoud en storing preventie. Decision support system bijvoorbeeld, is een dienst die de operator helpt beslissingen te nemen bij een storing.

CPS_fabriek_Joan

Uitbreiding naar de VS

Door de overname door Xano kreeg CPS de mogelijkheid om haar positie te versterken. Één van de eerste stappen daarin is de recente uitbreiding van haar netwerk in de Verenigde Staten met een sales manager en enkele service monteurs.

‘Wij focussen op hogelonenland’, zegt sales coördinator Joan Berkvens. ‘Daar is de vraag naar automatisering het grootst en hebben onze case packers de meeste toegevoegde waarde.’

Dat is ook de reden dat CPS al sinds 2000 een vestiging heeft in Australië waar de lonen vrij hoog liggen. In andere werelddelen, zoals Azië en Zuid-Amerika, werkt CPS met plaatselijke agenten.

CPS_performance_care

Technici gevraagd

Met een order van elf case packer lijnen voor een internationale frietfabrikant in USA en een order van een aantal case packer lijnen voor een friet fabrikant in België is de order portefeuille van CPS momenteel goed gevuld. En ook voor de toekomst maakt Joan Berkvens zich geen zorgen. ‘Wij zijn sterk vertegenwoordigd in de diepvriesmarkt en ook in overige food en non-food markten doen we het goed. Ons probleem ligt meer op het personele vlak, zoals bij zoveel bedrijven is het lastig om aan technisch personeel te komen. Daarom is zo’n open huis ook een goed initiatief. Er komen veel mensen op af, waaronder verschillende klanten, maar ook mensen uit de omgeving. Iedereen vindt het leuk om een kijkje in onze keuken te krijgen en wie weet zijn er technici die geïnteresseerd raken in ons bedrijf. Ze zijn welkom!’

CPS_personeel_gezocht

 

Artikel delen