CurTec: vierkante bulkverpakking met slimme sluiting

CurTec Fold Pack

CurTec: vierkante bulkverpakking met slimme sluiting

CurTec, fabrikant van hoogwaardige kunststofverpakkingen, heeft een nieuwe bulkverpakking ontworpen voor speciale chemicaliën, voedselingrediënten en farmaceutische bedrijven die hun supply chain-kosten effectief willen verlagen. Fold Pack verhoogt de palletefficiëntie en verkort de verwerkingstijd dankzij rechte vormen en een nieuw slim sluitingstype. Fold Pack is verkrijgbaar sinds augustus 2023.

Fold Pack is een vierkante container die dankzij een taps toelopende vorm in elkaar kan worden gestapeld. De verpakking kan worden gesloten door het deksel “om de rand van de container te vouwen” en vast te klikken.

Palletvolume goed benut

Fold Pack heeft rechte vormen waardoor er nauwelijks plaats verloren gaat op een pallet. Het volume op een pallet kan bijna volledig worden benut en dat levert een logistieke kostenbesparing op ten opzichte van bijvoorbeeld ronde verpakkingen. Bovendien is Fold Pack nestbaar waardoor er meer lege verpakkingen op een pallet kunnen worden opgeslagen en vervoerd.

Waterdampdicht

Sluiten en openen gaat snel en eenvoudig: de geïntegreerde handgrepen van het deksel kunnen om de rand van de container worden gevouwen en vergrendeld. Met één handeling is Fold Pack waterdampdicht gesloten en tamper evident verzegeld en is het UN-kenmerk geldig.

'CurTec creëert verpakkingsoplossingen voor hoogwaardige materialen in veeleisende industrieën zoals farma en specialty chemicaliën. Fold Pack is ontworpen voor producten met een breed prijs/kwaliteit-spectrum die de zekerheid en betrouwbaarheid van een gecertificeerde CurTec-verpakking nodig hebben', meldt het bedrijf.

Curtec2

 

Artikel delen