De do’s & dont’s bij printen op een gelamineerde verpakking

Automator: De do’s & dont’s bij printen op een gelamineerde verpakking

De do’s & dont’s bij printen op een gelamineerde verpakking

Printen op niet-poreus materiaal, zoals een gelamineerde verpakking, vraagt een andere oplossing dan printen op poreus materiaal. Regelmatig krijgt Remco Krosenbrink, sales engineer bij Automator, de vraag of hij ook een oplossing heeft voor het printen op niet-poreus materiaal, zoals een gelamineerde verpakking.

Een andere oplossing

We vragen Remco naar het verschil tussen bedrukken van poreus en niet-poreus materiaal. 
‘Is een verpakking gemaakt van poreus materiaal, zoals karton, dan kan de inkt goed in de ondergrond trekken. Het bedrukken van poreus materiaal is relatief gemakkelijk. Is een verpakking bijvoorbeeld gelamineerd, dan kan de inkt niet in de ondergrond trekken, dat vraagt om een andere oplossing’, legt Remco beknopt uit.

Best passende printoplossingen

Remco is al heel wat jaren actief in de verpakkingsbranche en heeft ruime kennis over de verschillende verpakkingsmaterialen en de best passende printoplossingen. In het blog “Printen op gelamineerde dozen, de do’s en dont’s”, legt hij uit welke aandachtspunten er zijn bij het printen op niet-poreus materiaal. Ook bespreekt Remco de Viper inkjet printer, die geschikt is voor het bedrukken van gelamineerd materiaal of folie, en het alternatief: een etiket bedrukken om op de verpakking te plaatsen. Van beide methoden benoemt hij de voor- en de nadelen om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden. 

Advies op maat

Bent u benieuwd naar de printoplossing die het beste past binnen uw productieproces? Remco en zijn collega’s bij Automator staan u graag vrijblijvend te woord en geven u advies op maat. 
U kunt contact opnemen door te bellen naar +31 (0)10 415 64 00 of door een e-mail te sturen naar info@automator.nl.
Artikel delen