Dijkstra Plastics en start-up Fire-Off presenteren duurzaam initiatief

Dijkstra Plastics en start-up Fire-Off presenteren duurzaam initiatief

Dijkstra Plastics en start-up Fire-Off presenteren duurzaam initiatief

Dijkstra Plastics brengt op interpack 2023 in Düsseldorf een nieuw duurzaam initiatief onder de aandacht. Onder het motto “Fire-Off, powered by Dijkstra Plastics” worden gebruikte emmers opgehaald, zodat ze kunnen worden omgezet naar post-consumer recycled kunststof.

Om de door de Europese Unie (EU) gestelde klimaatdoelen te behalen, is het noodzakelijk om naast de energietransitie ook in te zetten op de grondstoffentransitie. Het doel van de EU is dat in 2025 55% van het kunststof verpakkingsmateriaal recyclebaar is en in 2030 moet dit 100% zijn. Daarnaast moet in 2032 50% van alle plastics gerecycled worden, informeert de in Haaksbergen gevestigde verpakkingsproducent.
'Hierdoor zorgen wij er gezamenlijk voor dat zowel de producent als eindgebruiker meer bewust omgaat met de producten en de afvalstroom van deze producten'

PCR-grondstof

Dijkstra Plastics: ‘Er wordt van ons als producent verwacht om steeds meer emmers van PCR-materiaal (gerecycled plastic) te produceren. Het aanbod van PCR-grondstof is echter niet voldoende om aan deze toekomstige verplichting te kunnen voldoen. Dit komt omdat de emmers na gebruik in de afvalstroom belanden die vervolgens in de verbrandingsovens terechtkomen. Samen met de start-up “Fire-Off” Dijkstra Plastics en start-up Fire-Off presenteren duurzaam initiatiefwillen we onze partners met hun emmers uit de brand helpen. Het team van Fire-Off gaat dagelijks de weg op om de emmers op te halen en te laten verwerken tot een nieuwe grondstof. Hierdoor zorgen wij er gezamenlijk voor dat zowel de producent als eindgebruiker meer bewust omgaat met de producten en de afvalstroom van deze producten.'

Closed-loop

Fire-Off is de schakel tussen de eindgebruikers van plastic emmers en de producent. Dijkstra Plastics is naar eigen zeggen de eerste producent die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt door een start-up te sponsoren die van alle eindgebruikers van emmers de verpakkingen inzamelt (B2B) Dijkstra Plastics en start-up Fire-Off presenteren duurzaam initiatiefen vervolgens milieuvriendelijk omzet tot een PCR-product en daarmee een closed loop genereert rond gebruikte plastic verpakkingsemmers.

Artikel delen