Domino Benelux: ‘Hoe controleert u uw codes?’

Domino Benelux: ‘Hoe controleert u uw codes?’

Domino Benelux: ‘Hoe controleert u uw codes?’

Gemiddeld maakt iemand één fout per 300 aanrakingen. Met handmatige inspecties worden die fouten pas bij de volgende controle ontdekt. Dit kan duizenden verkeerd gecodeerde producten opleveren. Fouten maken is menselijk, maar vertrouwen op handmatige code-inspectie is bijna hetzelfde als twee keer dezelfde fout maken. Een codeerfout kan leiden tot productieverspilling of herbewerking of - als het helemaal onopgemerkt blijft - tot terugroepacties, merkschade of zelfs boetes. Domino’s R-Serie vision inspectiesystemen controleren en valideren codes automatisch, wat de risico’s van handmatige controle wegneemt.

De inzet van een vision inspectiesysteem is een betrouwbare manier om een consistente printkwaliteit, leesbaarheid en nauwkeurigheid van de codering in de productie te waarborgen. Met de R-Serie vision inspectiesystemen van Domino controleert en valideert u gemakkelijk productcodes, waaronder datumcodes, batchnummers, barcodes en geprinte 2D-codes.
‘Als een verkeerde code in de toeleveringsketen terechtkomt, kan het nodig zijn een product terug te roepen. Dat is niet alleen duur qua logistiek, maar kan ook de waarde van een bedrijf op lange termijn schaden'

Consequenties van codeerfouten

‘Codeerfouten vormen een aanzienlijk financieel risico voor fabrikanten - en dit gaat veel verder dan het risico van productieverspilling en het opnieuw moeten coderen van onjuiste voorraad’, zegt Andy Barrett, Portfolio and Requirements Director bij de onderneming. ‘Als een verkeerde code in de toeleveringsketen terechtkomt, kan het nodig zijn een product terug te roepen. Dat is niet alleen duur qua logistiek, maar kan ook de waarde van een bedrijf op lange termijn schaden. Met de R-Serie kunnen wij onze klanten een reeks geïntegreerde vision inspectiesystemen aanbieden die de controle van elke code automatiseren, zodat ongeïdentificeerde codeerfouten tot het verleden behoren’, vervolgt Andy Barrett.

Domino’s R-Serie vision inspectiesystemen

In tegenstelling tot andere vision inspectiesystemen is de R-Serie specifiek ontworpen voor codeer- en markeertoepassingen. De systemen zijn geoptimaliseerd voor lettertypes, printkenmerken en inkten van Domino en evenaren de snelheid van de snelste Domino-printers. Dit betekent dat fabrikanten met vertrouwen kunnen coderen, in de wetenschap dat elke geprinte code gecontroleerd en geverifieerd wordt.

De R-Serie is verkrijgbaar met op maat gemaakte opties om aan alle eisen en budgetten tegemoet te komen. De topklasse R550 is een complete oplossing voor codevalidatie en -verificatie, die de gegevens valideert voor zowel normaal als machineleesbare codes, en controleert op leesbaarheid en plaatsing van codes. De middenklasse R350 controleert de leesbaarheid van machineleesbare codes, terwijl de R150, als kostenefficiënte instapoptie, vereenvoudigde controle biedt op de aanwezigheid en plaatsing van codes. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

'Zo sluit elk product aan bij een andere productiebehoefte. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met één van onze experts. '
Artikel delen