DS Smith reikt Duurzaamheid Award uit

DS Smith: De vakjury van de Duurzaamheid Award

DS Smith reikt Duurzaamheid Award uit

DS Smith reikt wederom dit jaar de Duurzaamheid Award uit. Digital commerce bedrijven die in 2022 een verbeterslag op het gebied van duurzaamheid hebben gerealiseerd, kunnen zich tot en met 27 januari 2023 aanmelden op basis van een case-inzending. 

Genomineerden die voor de prijs in aanmerking komen worden op 13 februari bekendgemaakt. De uitreiking van de DS Smith Duurzaamheid AwardDSSmith_Award vindt plaats op donderdag 23 maart tijdens het Shopping Awards gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

Circulaire economie

Stichting Shopping Awards organiseert sinds haar oprichting in 2001 jaarlijks verschillende onafhankelijke award-verkiezingen voor de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De speciale vakprijs op het gebied van duurzaamheid wordt uitgereikt door DS Smith, leverancier van duurzame verpakkingen op basis van papiervezels. Met deze jaarlijks terugkerende prijs op de Shopping Awards hoopt de verpakkingsproducent andere spelers in de e-commerce sector te inspireren om nog meer duurzame stappen te zetten in de transitie naar een meer circulaire economie.

Duurzaamheidsverbetering

Een B2C of B2B onderneming komt in aanmerking voor de award wanneer ze een digitale propositie hebben en in 2022 een verbetering hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzaamheid. Het deelnameproces voorziet naast kans op erkenning ook in een moment van evaluatie, feedback en reflectie. Een vakjury buigt zich over de deelnemers en kijkt naar factoren als innovatie, implementatie, leiderschap en de relatieve duurzame impact van een project. Inzendingen kunnen op allerlei gebieden betrekking hebben: van logistiek en verpakkingen tot duurzaam productaanbod en van energiebesparing tot circulariteit. Het gaat om een project dat een bepaald aspect van de bedrijfsvoering verduurzaamt.

Artikel delen