DS Smith versnelt de overgang naar een circulaire productie

DSSmith_sustainability_report

DS Smith versnelt de overgang naar een circulaire productie

DS Smith heeft grote stappen gezet in het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen vanuit de Now and Next Sustainability Strategy. Op de meeste terreinen is aanzienlijke vooruitgang geboekt, onder meer door het gebruik van circulair materiaal, innovatieve verpakkingsoplossingen, het verminderen van uitstoot en investeringen in duurzame projecten. Uit het jaarlijkse duurzaamheidsverslag blijkt dat het bedrijf door deze inspanningen nu vooruit loopt op haar eigen planning.

100% van de verpakkingen die DS Smith produceert is nu herbruikbaar of recyclebaar, in lijn met het streven om gehele circulaire strategieën te ontwikkelen: van ontwerp tot productie en levering tot recycling. Het bedrijf wil samen met partners oplossingen vinden voor moeilijk te recyclen plastic, om in 2025 één miljard stuks problematisch plastic uit de schappen van de supermarkten te halen. In de afgelopen twee jaar hebben zij al meer dan 313 miljoen stuks probleemplastic vervangen. Hieronder vallen 1.000 nieuwe innovaties die het bedrijf samen met klanten heeft ontwikkeld om alledaags plastic te vervangen door alternatieve oplossingen, zoals kant-en-klaarmaaltijdbakjes, plastic fruit- en groentebakjes en plastic sixpack-ringen.

Daarnaast heeft DS Smith, strategisch partner van de Ellen MacArthur Foundation, 100 biodiversiteitsprojecten gefinancierd vanuit de DS Smith Charitable Foundation, om lokale natuurgebieden in Europa en Noord-Amerika te beschermen en verbeteren, zoals boomplantprojecten en wilde bloemenweiden, waardoor het bedrijf de eigen doelstelling voor 2025 nu al behaald heeft. Zo ondersteunt DS Smith in Nederland vanuit deze doelstelling het herstel van biodiversiteit van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

'We zetten duurzaamheid centraal in alles wat we doen.'

Now and Next Strategy

Duurzaamheid is het hart van het businessmodel van DS Smith en vormt de basis van haar doelstelling “Redefining Packaging for a Changing World”.
Wouter van Tol, head of sustainability, community and government affairs van DS Smith: ‘De Now and Next duurzaamheidsstrategie focust niet alleen op de duurzaamheidsuitdagingen waar we momenteel mee te maken hebben, maar ook op die uitdagingen die een impact zullen hebben op toekomstige generaties. Dit doen we door het sluiten van de cirkel door slim design, namelijk door natuurlijke hulpbronnen te beschermen door zoveel mogelijk uit elke vezel te halen; afval en vervuiling terug te dringen met behulp van circulaire oplossingen en door mensen de middelen te geven om de overstap naar een circulaire economie te maken’, besluit Van Tol.

DSSmith_SustainabilityReport.1
100% van de verpakkingen die DS Smith produceert is nu herbruikbaar of recyclebaar.

Over DS Smith

DS Smith, met het hoofdkantoor in Londen, is leverancier van duurzame verpakkingen op basis van papiervezels, ondersteund door recycling- en papierproductieactiviteiten. Het bedrijf is actief in sectoren als e-commerce, fast moving consumer goods en industrie.

De DS Smith Charitable Foundation, die in 2011 bij de groep werd ondergebracht, is gericht op het verbeteren van het milieu en het inspireren van de volgende generatie. In het kader van de duurzaamheidsstrategie "Now and Next" van DS Smith zal de Foundation subsidies toekennen aan organisaties of personen die zich richten op het verbeteren van de biodiversiteit binnen lokale gemeenschappen over de hele wereldspanne van DS Smith.

Klik hier voor het downloaden van het rapport.

DSSmith_SustainabilityReport.2 DSSmith_SustainabilityReport.3
Artikel delen