Duurzame cosmetische verpakkingen voor de beautysector

Duurzame cosmetica verpakking

Duurzame cosmetische verpakkingen voor de beautysector

FaiveleyTech, producent van hoogwaardige plastic spuitgietverpakkingen, heeft een innovatieve stap gezet in de wereld van duurzame verpakkingen. In samenwerking met Sulapac, producent van biogebaseerde materialen, heeft FaiveleyTech een prachtige marmerachtige afwerking gecreëerd voor verpakkingen van cosmetische producten. Deze nieuwe ontwerpen, gemaakt met Sulapac Luxe Flex, bieden een esthetische en functionele vervanging voor traditionele technische plastics.

Biobased verpakkingen

Sinds 2018 werkt FaiveleyTech nauw samen met Sulapac om klanten in de beautysector te helpen overstappen naar duurzamere verpakkingsopties. Sulapac’s materialen zijn niet alleen biogebaseerd en recyclebaar, maar ze laten ook geen permanente microplastics of giftige stoffen achter, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Dankzij het natuurlijke ontwerp zijn deze materialen zowel functioneel als visueel aantrekkelijk.

Béry Tomaschett, verkoopdirecteur bij FaiveleyTech Orgelet, prijst Sulapac om het vermogen FaiveleyTech te helpen om aan de hoge functionele en esthetische eisen van hun klanten te voldoen. "Sulapac is het eerste biogebaseerde materiaal dat voldoet aan de functionele, esthetische en kwaliteitsvereisten die wij en onze klanten in de schoonheidsindustrie stellen," zegt ze. De nieuwe marmerachtige afwerking opent nog meer mogelijkheden voor merken om Sulapac te gebruiken in plaats van conventioneel plastic.

Gedreven samenwerking

FaiveleyTech is de fabrikant achter de Sulapac-deksels voor de N°1 de Chanel schoonheidslijn en heeft ook gewerkt aan doppen en sluitingen voor de hele lijn van Shiseido’s Ulé. Daarnaast hebben ze de geurendoppen gemaakt voor Chanel Les Eaux125 ml flessen. Tot nu toe heeft FaiveleyTech meer dan 100 ton Sulapac-materialen omgezet in producten.

Colin Strobant, Commercieel Directeur Cosmetica bij Sulapac, benadrukt de waarde van hun samenwerking. Met een focus op duurzaamheid en hoogwaardige esthetiek, blijven beide bedrijven toonaangevende luxe merken bedienen. Later dit jaar worden nieuwe introducties verwacht die volgens beide bedrijven consumenten zullen verrassen.

cosmetische verpakkingen FaiveleyTech Sulapac

 

Artikel delen