Een duurzaam jaar bij Interket

Een duurzaam jaar bij Interket

Een duurzaam jaar bij Interket

Interket is een drukkerij van zelfklevende etiketten gevestigd in Ommen, Overijssel. Het bedrijf is sinds 1979 actief, destijds onder de naam Etiflex.

Interket is sinds 2016 een BRCGS high risk gecertificeerd bedrijf, mede omdat er folie wordt bedrukt waarbij sprake is van direct voedselcontact.
Op 7 juli jl. onderging het verpakkingsbedrijf een succesvolle audit en kan sindsdien het BRCGS-certificaat continueren tot en met november 2024. Dit certificaat is te downloaden op de website onder het kopje “Documenten”.
In het kader van duurzaamheid is de drukkerij sinds 2018 ook FSC gecertificeerd. Hiervoor gold in oktober eveneens een audit met positief resultaat.

Duurzaamheid

De term duurzaamheid is hiermee gevallen. Op het gebied van duurzaamheid profileert de onderneming zich ook door een arsenaal aan duurzame materialen aan te bieden.
‘Wilt u hier meer informatie over, dan kunt u zich vervoegen tot een van de medewerkers. Uiteraard wordt ook in de bedrijfsvoering gelet om de milieubelasting tot een minimum te beperken door bijvoorbeeld inkten opnieuw te gebruiken, afval op een verantwoorde wijze af te voeren, gebruik te maken van LED droging in plaats van UV droging etc. Bovendien steunen we de organisatie United Packaging Forest (UPF), die bomen plant in Nederland en in een ander werelddeel tegen een vooraf afgesproken bijdrage. Bovendien garandeert de stichting dat deze bossen minimaal tussen de 30 en 50 jaar worden onderhouden.’

Zelfklevende materialen

Op het gebied van de zelfklevende materialen volgde na een turbulent 2022 een minder turbulent 2023. Waar 2022 een jaar was dat zich kenmerkte met helaas alleen maar prijsverhogingen en schaarste door de staking van UPM, was 2023 er een met prijsdalingen. Tevens waren de zelfklevende materialen in 2023 weer goed beschikbaar.

Drukke maanden

‘November en december zijn traditioneel drukke maanden voor Interket. Door de aanwezigheid van de digitale HP-machines is het mogelijk om spoedjes te verzorgen. Ook in deze hectische laatste maanden kunt u op Interket rekenen.’

Fijne feestdagen

‘Team Interket wenst u een succesvolle december maand toe, fijne feestdagen en een goed uiteinde.’
Artikel delen