Advertorial

Een nieuwe service van Robatech: GreenSaver

Robatech introduceert op Empack Den Bosch en interpack een nieuwe service: GreenSaver

Een nieuwe service van Robatech: GreenSaver

Onder het motto “U heeft niet veel nodig. Alleen het juiste.”, lanceert Robatech op de Empack in Den Bosch en interpack in Düsseldorf een nieuwe service voor het identificeren van besparingsmogelijkheden bij de industriële lijmapplicatie. Geïnteresseerden kunnen meer te weten komen over het 8-punts inspectierapport en zich inschrijven voor een vrijblijvende inspectie van hun lijmapplicatiesysteem.

Na de inspectie toont het rapport systematisch het besparingspotentieel op het gebied van lijmverbruik, lijmapplicatie, energieverbruik, persluchtverbruik, veiligheid op de werkplek en beschikbaarheid van de installatie. Gebruikers krijgen zo een duidelijk overzicht van mogelijke maatregelen om de kosten te verlagen en hun duurzaamheidsbalans te verbeteren, alsmede de veiligheid op de werkplek en de beschikbaarheid van de installatie te verhogen.

Robatech-inspectie van lijmprocessen

De inspectie wordt ter plaatse uitgevoerd en duurt gewoonlijk één tot twee uur per lijmapplicatiesysteem. Ze omvat ook een beoordeling van de toestand van de apparatuur en de huidige applicatiekwaliteit. Met deze dienst wil Robatech bedrijven ondersteunen bij het besparen van ressources in tijden van stijgende energieprijzen en grondstoffentekorten. Het 8-punts inspectierapport laat duidelijk zien waar bedrijven de hefboom met het beste besparingseffect kunnen zetten in de lijmapplicatie.

'Wanneer we dat gezamenlijk en collectief doen, zijn we niet alleen in staat de individuele klant te helpen, maar cumulatief een bijdrage aan een beter milieu te geven'

De optimalisatie van lijmprocessen

Het product-porfolio van de lijmproducent kent moderne, energie-efficiënte componenten voor het verlijmen van primaire en secundaire verpakkingen die speciaal erop gericht zijn besparingen op diverse vlakken te bereiken. De Vision-lijmsmelter en de volledig geïsoleerde Performa verwarmde lijmslang realiseren een energiebesparing tot 48% ten opzichte van vergelijkbare apparatuur in dezelfde categorie. Hoe dit mogelijk is? Met nieuwe isolatietechnieken is Robatech erin geslaagd de warmtestraling van de smelttank en de verwarmingsslang te verminderen. Hierdoor daalt het energieverbruik voor het smelten en transporteren van de lijm. De Performa verwarmingsslang is aan de buitenkant niet meer zo heet als andere slangen - hij is zelfs volledig geïsoleerd aan de aansluitpunten. Bovendien maakt de combinatie van beide componenten een uitzonderlijke betrouwbaarheid mogelijk voor een nauwkeurige verlijming, zelfs bij toepassingen met hoge snelheid.

Optimaal gebruik van ressources staat ook bij de lijmapplicatiekoppen centraal. Met respectievelijk 500 miljoen en 1 miljard bedrijfscycli zijn de SpeedStar Compact en Volta lijmspuitkoppen niet alleen duurzaam, maar werken ze ook zonder perslucht. De hoge schakelfrequenties maken het gebruik van lijmbesparende hotmeltstitching mogelijk. In plaats van continue opdragen worden met tussenpozen korte lijmsporen aangebracht. Hierdoor kan het lijmverbruik tot 40% worden verminderd.

Alle kleine beetjes helpen

‘Vaak is met kleine aanpassingen meer mogelijk dan men denkt. Wanneer we dat gezamenlijk en collectief doen, zijn we niet alleen in staat de individuele klant te helpen, maar cumulatief een bijdrage aan een beter milieu te geven’, stelt het bedrijf. Op de Empack in Den Bosch en interpack in Düsseldorf staan de experten van Robatech klaar om de check toe te lichten en bij interesse een afspraak te maken voor een uitgebreide individuele analyse. Maar ook na de beurzen blijft deze service beschikbaar voor gebruikers van alle lijmapparatuur om hun lijmprocessen op duurzaamheid en efficiëntie door te laten lichten.

Robatech Newsroom

Verdere tips en interessante bijdragen zijn ook te vinden in de Robatech Newsroom.
Artikel delen