FEFCO: ‘Verlaging CO2-voetafdruk golfkartonindustrie’

FEFCO_LowerCO2Footprint

FEFCO: ‘Verlaging CO2-voetafdruk golfkartonindustrie’

FEFCO, de Europese vereniging voor golfkartonverpakkingen, informeert dat de nieuwe CO2-voetafdruk voor golfkarton 491 kgCO2e/t is. Dit is een verbetering ten opzichte van de 538 kgCO2e/t in de beoordeling van 2018.

Het resultaat geeft volgens de organisatie de inspanningen weer van de Europese golfkartonindustrie en haar papierleveranciers om hun impact op het milieu te verminderen.

Onderzoeken

De gegevens voor de productie van papier en karton en de conversie naar golfkartonnen dozen zijn afkomstig uit de 2021 European Database for Corrugated Board Life Cycle Studies en CCB (Cepi ContainerBoard).
De CO2-berekeningsmethodologie is gebaseerd op CEPI's (Confederation of the European Paper Industries) "Framework for Carbon Footprints for Paper and Board Products, April 2017" en de CITPA (International Confederation of Paper & Board Converters in Europe) "Guidelines for calculating carbon footprints for paper-based packaging, maart 2018".

'Unieke positieve eigenschappen'

De CEPI- en CITPA-kaders zijn onderworpen aan een onafhankelijke peer review door ifeu – Institute for Energy and Environmental Research in Heidelberg, Duitsland. Ze zijn compatibel bevonden met de vereisten van de "Product Life Cycle Accounting and Reporting Standard" van het Greenhouse Gas Protocol van WRI (World Resources Institute).
Golfkartonnen verpakkingen hebben unieke positieve eigenschappen. Het is gebaseerd op een hernieuwbare grondstof en is de meest gerecyclede papier- en kartonnen verpakking. Gerecycled papier en karton worden gebruikt om nieuwe golfkartonnen verpakkingen te maken die gemiddeld 88% recyclinggehalte hebben, stelt FEFCO.

FEFCO_LowerCO2Footprint
FEFCO: ecodesign.
Artikel delen