Fortaleza adviseur MIBOX bij overname door Van de Velde Packaging

FortalezaCapital_adviseur_MIBOX_overname_VandeVeldePackaging.

Fortaleza adviseur MIBOX bij overname door Van de Velde Packaging

Fortaleza Capital heeft als exclusief corporate finance adviseur opgetreden voor de aandeelhouders van MIBOX bij de verkoop van het bedrijf aan Van De Velde Packaging Group.

De aandeelhouders van MIBOX - actief in het ontwerpen en produceren van machines voor het lijmen en opzetten van golfkartonnen trays - hebben een akkoord bereikt voor de verkoop van 100% van het aandelenkapitaal van de verpakkingsmachinefabrikant aan Van De Velde Packaging Group. Voor Van De Velde Packaging past de overname in haar ambitie om haar voetafdruk te laten groeien als ontwikkelaar en producent van verpakkingsmachines voor diverse kartonsoorten.

'De uitgebreide expertise en track record van zowel MIBOX als Schut Systems zal bijdragen aan de gezamenlijke verdere ontwikkeling van onze sterke marktpositie in verpakkingsmachines voor kartonnen verpakkingen. '

‘Nieuwe groeimogelijkheden’

André Spaans en Yannick Layer, voormalig eigenaar van MIBOX, over de transactie: ‘We zijn trots dat MIBOX zich heeft aangesloten bij Van De Velde Packaging Group, dat via dochteronderneming Schut Systems al sterk aanwezig is in verpakkingsmachines. De uitgebreide expertise en track record van zowel MIBOX als Schut Systems zal bijdragen aan de gezamenlijke verdere ontwikkeling van onze sterke marktpositie in verpakkingsmachines voor kartonnen verpakkingen. Belangrijk is dat het internationale klantenportfolio, de schaal en de ambities van Van De Velde Packaging Group MIBOX continuïteit op lange termijn, nieuwe groeimogelijkheden en toegang tot de brede ervaring en expertise van de groep bieden.’

Fortaleza_Mibox_VanDeVelde.2
Fortaleza Capital heeft opgetreden als adviseur voor MIBOX bij overname door Van de Velde Packaging.

Over van De Velde Packaging Group

De verpakkingsproducent levert onder meer vouwkartonnen verpakkingen, bekers en microflute verpakkingen, massief kartonnen verpakkingen en verpakkingsmachines. De groep heeft momenteel 16 vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Turkije en Italië. Naast de bovengenoemde landen omvat de verkooporganisatie van de groep ook Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Van De Velde Packaging Group telt ongeveer 1.285 medewerkers en met de overname van MIBOX komen er 25 medewerkers bij.

Over Fortaleza Capital

Fortaleza Capital is een onafhankelijk corporate finance adviesbureau gericht op drie sectoren: Packaging & Paper/Board; Recycling, afvalbeheer en energie; en Diensten, Media & Technologie.

Artikel delen