Frankrijk in de spotlights op PLMA 2023

Frankrijk in de spotlights op PLMA 2023

Frankrijk in de spotlights op PLMA 2023

Morgen en overmorgen (23 en 24 mei) zijn op de vakbeurs PLMA 2023 in het RAI Amsterdam Exhibition Center bedrijven uit de Franse non-food retailsector aanwezig op het Franse paviljoen. De 25 Franse exposanten zullen onder het label Choose France kwaliteitsproducten en innovaties presenteren. Het programma omvat onder andere cosmetica- en reinigingsproducten, verpakkingen en parfumerie producten.

Tijdens PLMA PLMA 2023: Franse huismerken zijn in opkomst.de vakbeurs voor de Private Label industrie – kunnen professionals en andere vertegenwoordigers uit de sector op het Franse paviljoen in hal 11 Franse producten zien. Meer informatie over het aanbod is te lezen in de digitale catalogus Choose France. Net als vorig jaar zal het paviljoen onder het label Choose France een mogelijkheid bieden voor de Franse exposanten om partnerschappen te ontwikkelen en de economische aantrekkingskracht van de Franse industrie te promoten.

Franse huismerken in opkomst

Als gevolg van de inflatie die onder andere door tekorten is ontstaan, maar ook door de bezorgdheid over de gevolgen van de opwarming van de aarde, hebben zich aanzienlijke veranderingen voltrokken op het gebied van consumptiepatronen.
De Private Labels, die gezamenlijk een marktwaarde van 37 miljard euro vertegenwoordigen, hebben ingespeeld op de huidige economische situatie en hun productaanbod verder ontwikkeld en aangepast aan de nieuwe behoeften van de consument. Daardoor steeg hun omzet met 7,3% en was het prijsvoordeel voor de consument 26%. Dit geldt voor Franse huismerken, met name op het gebied van cosmetica en parfumerie, die een totale omzet van 45 miljard euro hebben behaald, waaronder 15 miljard euro in de export. Terwijl de consumentenuitgaven sterk dalen, ziet men tegelijkertijd een verschuiving richting hard discount ontstaan. Bovendien kiest de consument steeds vaker voor tweedehands of duurzame producten: huishoudelijke producten met een bepaalde reparatie-index en dus met een lage CO2-uitstoot, informeert de organisator.

Artikel delen