FROMM: Voorkom transportschade

FROMM-transport-schade-ladingzekering

FROMM: Voorkom transportschade

Iedereen heeft baat bij een goed verpakte lading of goed ingepakte pakketten. Omvallende ladingen kunnen het voertuig aan de binnenkant of andere ladingen beschadigen. In ergere gevallen is de chauffeur of zijn andere weggebruikers in gevaar.

Toch wordt het belang van ladingzekering nog geregeld onderschat. FROMM vertelt hier graag meer over.

Het belang van ladingzekering

Wist je dat zo’n 25% van alle verkeersongevallen met vrachtwagens wordt veroorzaakt door een slechte ladingzekering? Het zorgt voor materiële schade, een slecht imago én een hogere verzekeringspremie. De gevolgen zijn duidelijk. Het belang dus ook.

'Als ladingzekeraar is het aan jou om je goederen zo goed mogelijk te stapelen op de pallet en deze vast te maken'

Methodes van ladingzekering

Om de hierboven benoemde gevolgen te voorkomen behoed je je lading tegen schuiven of omvallen. Er zijn twee manieren om dit te doen: krachtsluiting en vormsluiting.

  1. Krachtsluiting: dit houdt in dat je de (pallet)lading vastzet door verticaal kracht uit te oefenen richting de vloer, oftewel je drukt de lading naar beneden. De transporteur voorkomt met een schone laadvloer gripverlies om verschuivingen tegen te gaan.
  2. Vormsluiting: hierbij wordt je lading opgesloten. Met vormsluiting wordt je lading geblokkeerd en heeft deze geen speling om een eigen leven te leiden.

Hoe zet je een lading stevig vast?

Een pallet is een stabiele basis en voorkomt verschuivingen. Als ladingzekeraar is het aan jou om je goederen zo goed mogelijk te stapelen op de pallet en deze vast te maken. Als het even kan, ook zo duurzaam mogelijk dus met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal.

Wikkelfolie is een uitkomst. Dit materiaal stabiliseert en is bestand tegen een ruig transportritje. Onze foliewikkelmachines maken het foliewikkelen extra eenvoudig. Een fijne bijkomstigheid is dat wikkelfolie je goederen ook tegen vuil, stof en regen beschermt en zwarte folie ook nog eens tegen diefstal.

Is je lading ongeschikt voor wikkelfolie of de foliewikkelmachine? Gebruik dan omsnoerband. Dit doe je om de lading heen, span je aan en verzegel je met een las/zegel.

Omsnoeren doe je met een handomsnoerapparaat. Bij grotere goederenuitstromen kies je een strapfeeder  of zelfs een volautomatische omsnoermachine met rollerbanen.

Meer tips of advies
Iedere lading is anders en moet anders worden gezekerd. FROMM helpt je graag met de beste oplossing voor jouw bedrijf. Van omsnoeren tot foliewikkelen. Optimale bescherming is altijd gegarandeerd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met FROMM.

Artikel delen