Gaasch Packaging en Treffpack bundelen aandelen in nieuwe holding

Gaasch Packaging en Treffpack bundelen aandelen in nieuwe holding Packaging Alliance Europe

Gaasch Packaging en Treffpack bundelen aandelen in nieuwe holding

De aandeelhouders van Treffpack Beteiligungsgesellschaft en van Industrial Packaging Group (IPG) hebben de ondertekening aangekondigd van een overeenkomst voor het samenvoegen van hun aandelen in een nieuwe holding genaamd Packaging Alliance Europe.

In de afgelopen vijf jaar hebben Gaasch Packaging en Treffpack hun samenwerking geleidelijk uitgebreid. Door middel van een gemeenschappelijke groeistrategie en gezamenlijke investeringen legden de bedrijven de basis voor de onlangs vastgelegde volgende stap: een fusie van gelijken in een holding genaamd Packaging Alliance Europe. Alle operationele bedrijven behouden hun identiteit en dagelijkse organisatie, informeren beide bedrijven.
'Samen vertegenwoordigen we een zeer sterke Europese aanbieder van verpakkingsoplossingen'

‘Kracht en duurzaamheid van familiebedrijf’

‘Dorothée Kuhnert en ik geloven in de kracht en duurzaamheid van een familiebedrijf. Als vertegenwoordiger van de 5e en 6e generatie in het bedrijf zijn we erg verheugd om samen te werken met IPG en de families Gaasch en Henckes in Packaging Alliance Europe’, zegt Peter Börner van Treffpack Beteiligungsgesellschaft. ‘Samen vertegenwoordigen we een zeer sterke Europese aanbieder van verpakkingsoplossingen.’

100 jaar geschiedenis

Jean-Christophe Gaasch, managing director bij Gaasch Packaging, voegt hieraan toe: ‘Deze transactie versterkt onze gezamenlijke positie in de West-Europese groothandelsmarkt voor primaire verpakkingen. Na meer dan 5 jaar nauwe samenwerking met Treffpack zijn Véronique Henckes, Sébastien Hottlet en ik er volledig van overtuigd dat we dezelfde waarden van vertrouwen, betrouwbaarheid en langetermijn-betrokkenheid delen. Onze familiale aandeelhouders en toegewijde medewerkers staan volledig achter Packaging Alliance Europe als de duurzame voortzetting van onze geschiedenis van meer dan 100 jaar.’

Packaging Alliance Europe lidbedrijven

Tot op heden omvat Packaging Alliance Europe lidbedrijven die opereren vanuit kantoren in Duitsland, België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden, Nederland en Frankrijk onder de volgende namen:

PackagingAllianceEurope_lidbedrijven

De bedrijven bieden een one-stop-shop ervaring met primaire verpakkingsproducten en -diensten. Het assortiment behelst containers, sluitingen en accessoires voor voedingsmiddelen, dranken, cosmetica en persoonlijke verzorging, schoonmaak en verzorging, en farmaceutische en OTC-producten. In totaal genereerden de bedrijven in 2021 een handelsomzet van meer dan 200 miljoen euro.

De afronding van de transactie zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond.

Artikel delen