Is planning te automatiseren?

Is planning te automatiseren?

Blue Star Planning helpt met de productieplanning te automatiseren

De tijd om je af te vragen of je nog verder moet investeren in automatisering van je processen voor aansturing van productie, zoals productieplanning, is wel voorbij. Een meer prangende vraag die in de afgelopen jaren is opgekomen: hoelang duurt het om een dergelijke oplossing te implementeren?

Blue Star Planning platform

In de wereld van vandaag, waar elke fabriek wordt uitgerust met allerhande technologische middelen om de productie te ondersteunen, zou het integreren van een nieuwe oplossing geen uitdagend probleem moeten zijn. Maar veel bedrijven worden nog steeds met dit probleem geconfronteerd, wat zowel hun winst op korte termijn, en de opbrengst van de productie op lange termijn, beperkt.

Software voor productie

Het team van Blue Star Planning heeft zorgvuldig gekeken naar de mogelijkheden om wel snel software te implementeren. Op basis van 15 jaar ervaring in maatwerk software voor productie hebben zij het platform ontwikkeld dat al binnen enkele weken in uw huidige omgeving kan worden geïntegreerd.

Om de voetafdruk van de implementatie te minimaliseren, wordt in de eerste stap het platform ingericht met uw bestaande productiedata en kunnen planvoorstellen automatisch worden aangemaakt.

Automatische verdeling en volgorde bepaling van uw productieopdrachten om de plan-afdeling direct te kunnen ondersteunen. De methodes voor constraint-based planning kunnen steeds efficiënter worden toegepast op uw productieomgeving en dat bovendien steeds met de hoge integratiesnelheid.

"Onze prioriteit is het beschikbaar stellen van een veilig platform dat efficiënt en functioneel is in iedere productie-omgeving, maar het grootste voordeel is dat we binnen enkele maanden volledig operationeel kunnen zijn, waar in de markt nu een jaar of zelfs langer de norm is"

Hoe ziet het Blue Star Planning platform er in de praktijk uit?

Uw planningsafdeling krijgt de ondersteuning om snel een nieuwe productieplanning op te stellen. Planvoorstellen worden automatisch aangemaakt en deze houden direct rekening met een efficiënte productievolgorde. Blue Star Planning heeft daar specifieke algoritmen voor ontwikkeld. Op basis van de ervaring in de druk- en verpakkingsindustrie houdt de constraint-based planning direct rekening met afhankelijkheden zoals leverdatum en grondstofbeschikbaarheid.

"Het snel kunnen reageren op nieuwe aanvragen, inzicht verkrijgen in beschikbare capaciteit en productiviteit verder verhogen, kan al in enkele weken worden bereikt."

Vraag de Demo aan

Om inzicht te kunnen geven hoe dit voor een specifiek productieproces kan werken, kan Blue Star Planning na een eerste contact al binnen enkele weken een live demo aanbieden. Er zijn natuurlijk meerdere stappen nodig om tot volledige optimalisatie van planning en processen te komen, maar de eerste stap is maar een kleine om te zetten. Immers, 45 minuten investeren in een meeting die daarna veel tijd en energie kan besparen, dat is toch de moeite waard?

Artikel delen