Nieuwe locatie, beproefd concept

Empack_Gent_2022

Nieuwe locatie, beproefd concept

In een dynamische sector, zoals de verpakkingsindustrie, moet je de vinger aan de pols houden. Een bezoek aan Empack in Flanders Expo Gent op 14 en 15 september 2022 is de snelste manier om de trends in de sector te leren kennen. Deze editie van Empack Gent wordt samen met de beurs Transport & Logistics georganiseerd. Beursorganisator Easyfairs belooft ‘een all-in show met een blik op de toekomst voor de verpakkingsindustrie, transport en logistiek.’

Na 19 edities in Brussel en Mechelen zoekt Empack nieuwe oorden op. Voor deze 20ste editie heeft organisator Easyfairs gekozen voor Flanders Expo Gent. ‘Een logische keuze’, volgens marketing event manager Karen Rammeloo . ‘Onder meer omdat Flanders Expo uitstekend het potentieel van de snelgroeiende logistieke en industriële hub Vlaanderen uitstraalt.
Op deze editie van Empack staat de voedingsindustrie centraal. In Gent ontmoeten de verpakkingssector en de geografisch sterk vertegenwoordigde voedingsindustrie uit West- en Oost-Vlaanderen elkaar.’
De voedingsindustrie is niet alleen de belangrijkste gebruiker van verpakkingen. Om voedingsproducten snel en veilig ter plaatse te krijgen, rekent de sector ook op een efficiënte logistiek en transport. Volgens Easyfairs ligt de match tussen Empack en Transport & Logistics voor de hand. ‘Flanders Expo wordt de ontmoetingsplaats voor de volledige supply chain: van verpakken en afvullen tot logistiek en transport.
Meer dan 250 exposanten en partners zullen er hun producten en diensten presenteren.’
Volgend jaar keert Easyfairs voor de 21ste editie op 25 en 26 oktober terug naar de Nekkerhal in Mechelen.

‘Inzicht in nieuwe trends helpt bedrijven om groeikansen te ontdekken.’

Seminarprogramma

Het seminarprogramma, in samenwerking met een reeks partners, zoals Pack4Food, Fevia, Flanders’ FOOD, stelt bezoekers in staat om hun kennis van wat er leeft in de sector een update te geven. ‘Inzicht in nieuwe trends helpt bedrijven om groeikansen te ontdekken’, aldus Rammeloo.
Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan seminars over circulaire verpakkingen, verpakkingsuitdagingen voor de voedingsindustrie, recycling, digitale innovatie en andere actuele topics.
Het volledige programma zal binnenkort hier te vinden zijn.

Empack_Gent_2022 Empack_Gent_2022

Innovation Journey

Naast het seminarprogramma kunnen bezoekers ook de Innovation Journey volgen. Dit is een begeleide tocht over de beursvloer langs innovatieve bedrijven.
‘Zo krijg je de innovaties uit eerste hand’, zegt Rammeloo. ‘Tijdens de journey zijn er verschillende netwerkmomenten om de community op een aangename manier samen te brengen.’

Praktische informatie

  • Online registreren kan via www.empack.be met code BABN1000. Het gratis toegangsticket is onbeperkt geldig voor beide dagen en beide beurzen.
  • Empack Gent is te bezoeken in hal 1 van Flanders Expo op woensdag 14 en donderdag 15 september 2022.
  • De beurs is op woensdag geopend van 10 tot 18 uur en op donderdag van 10 tot 17 uur. Op woensdag 14 september vindt na de beurs de uitreiking plaats van de Innovation Award.
  • Klik hier voor alle laatste informatie.

Artikel delen