25 jaar European Carton Excellence Awards

25 jaar European Carton Excellence Awards

Tags: nieuws

Dit jaar is een mijlpaal voor de European Carton Excellence Awards. De wedstrijd over innovatie in de kartonindustrie viert dit jaar haar zilveren jubileum.

De organisatie van de European Carton Excellence Awards stelt dat inzendingen voor de editie van dit jaar kunnen worden aangemeld. De regie voor de jaarlijkse competitie is in handen van Pro Carton en de European Carton Makers Association (ECMA).

Carton of the Year 2020

In de afgelopen kwart eeuw heeft de European Carton Excellence Awards partners van diverse niveaus binnen de toeleveringsketen uitgedaagd om de beste kartonnen verpakkingsontwerpen te presenteren. In 2020 was de wereldwijde COVID-19-pandemie volgens de initiatiefnemers geen belemmering voor de creativiteit van de industrie.


Cart on of the Year Award ging naar Roku Gin van Van Genechten Packaging.

De titel Carton of the Year ging naar Van Genechten Packaging en Stora Enso voor hun Roku Gin-inzending. De met reliëf en Japanse bloemenprint versierde fles weerspiegelde het verhaal van het product.

Save the Planet Award 2020

De Save the Planet Award werd toegekend aan Seda's Eco Fit deksel. McDonald’s was één van de eerste afnemers. De Innovation Award werd in ontvangst genomen door Snel's Re-Fruiter Tray. De verpakking is uitgevoerd met ingebouwde “voeten” die het pakket verhogen en een gepatenteerd schuin stansprofiel zorgt voor een flexibele basis. De publieksprijs ging naar de KeelClip van Graphic Packaging. Merken als Coca-Cola en Budweiser passen de verpakking al toe op hun drankblikken.


De KeelClip van Graphic Packaging werd erkend met de publieksprijs.

Deadline inzenden 2021

Er worden prijzen uitgereikt voor de beste inzendingen op zowel gerecycled karton als karton van nieuwe vezels met speciale prijzen voor innovatie en duurzaamheid. De deadline voor inzenden is 28 mei.

Tony Hitchin, general manager van Pro Carton: ‘De European Carton Excellence Awards hebben een ongelooflijke mijlpaal bereikt en we zijn er trots op om een gevarieerde reeks ontwerpen te eren die de veelzijdigheid weergeven van karton en haar duurzaamheidsreferenties.’

Artikel delen