A.I. voorkomt foutje van 50 miljoen

A.I. voorkomt foutje van 50 miljoen

Tags: nieuws

‘Eén verpakkingsdesignfout bij Tropicana leidde tot een verlies van 50 miljoen dollar’, aldus Julie Dumoulin. De jonge prijswinnende ondernemer vertelt tijdens de Vakdag Print & Sign te Nieuwegein hoe artificial intelligence hulp kan bieden bij verpakkingsdesign.

Opinry

Dumoulin zag dat retailmerken soms op gevoel een redesign van een merk toepassen met enorme negatieve financiële gevolgen. Haar activiteit Opinry verzamelt data over verpakkingen in allerlei fysieke vormen en designs. Door een design door technologie in de vorm van algoritmes te laten scannen op haalbaarheid voorkom je grote blunders. Ja, ook de mens beoordeelt mee via panels.

Vakdag Print & Sign

De Vakdag Print & Sign is een netwerkevenement voor de grafische industrie. Ook voor ondernemers in de verpakkingswereld een interessante gelegenheid om belangrijke spelers in de grafische sector te ontmoeten. Naast een gevulde beursvloer biedt de Vakdag een uitgebreid programma van sprekers en is de dag volledig verzorgd met hapjes en drankjes. Registreren is gratis.

Meteen registreren voor de dag

Artikel delen