Alpla neemt Spaanse flessenfabrikant over

Alpla neemt Spaanse flessenfabrikant over

Kunststofproducent Alpla Group heeft Spaanse flessenfabrikant Plastisax overgenomen. Het bedrijf produceert plastic flessen voor de cosmetica-, home en personal care segmenten.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Meld u hier aan voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief.


Met de aankoop van Plastisax breidt de Alpla Group zijn productiecapaciteit uit van plastic HDPE-verpakkingsoplossingen.
Met de aankoop van Plastisax breidt de Alpla Group zijn productiecapaciteit uit van plastic HDPE-verpakkingsoplossingen.

Met de aankoop van Plastisax consolideert de Oostenrijkse onderneming zijn marktpositie in Oost-Spanje en breidt het zijn productiecapaciteit voornamelijk uit voor verpakkingsoplossingen gemaakt van plastic HDPE (polyethyleen met hoge dichtheid).

Alpla: ‘Uitbreiden klantenbestand’

Marc de Voogd, General Manager France & Iberia bij Alpla:


Marc de Voogd, General Manager France & Iberia bij Alpla.
Marc de Voogd, General Manager France & Iberia.

'Met de integratie van Plastisax in onze groep breiden we ons klantenbestand uit en verbeteren we onze geografische voetafdruk om onze regionaal gevestigde klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.'

Circulaire economie

De onderneming wil in de nieuwe fabriek frequenter producten produceren met een aanzienlijk gedeelte aan post-consumer recyclingmateriaal (PCR). Het bedrijf heeft al duurzame verpakkingen van gerecycled HDPE, gerecycled PET en biobased PE in haar assortiment. De producent in Hard, Oostenrijk, kocht in het najaar van 2019 twee HDPE-recyclingbedrijven in de omgeving van Barcelona en Valladolid. Deze productielocaties dragen bij aan het versterken van de lokale fles-tot-fles circulaire economie cyclus, stelt Alpla.

Artikel delen