Berlin Packaging benoemt nieuwe CEO en COO

Berlin Packaging benoemt nieuwe CEO en COO

Berlin Packaging, leverancier van hybride verpakkingen, heeft Marcel Schröder per direct aangesteld als Chief Executive Officer Benelux & Nordics en ad-interim CEO Dach. Jaap Burgers is benoemd tot de nieuwe Chief Operating Officer Benelux & Nordics.

Maak kennis met VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.

Met deze benoemingen worden respectievelijk Erik Trum en Marck Jansen vervangen. Beide heren blijven wel aan als strategisch adviseur van Berlin Packaging, informeert het verpakkingsbedrijf.

Carrières Schröder en Burgers

Marcel Schröder heeft een Master Organisatie aan Tilburg University en MBA afgerond en vervulde in de daaropvolgende twintig jaar diverse managementposities binnen (inter)nationaal opererende bedrijven in de technische industrie. Zo was hij tot 30 april Division Director Blow Moulding Specialties bij Berry Global. Daarvoor, sinds 2005, vervulde hij de functie van Managing Director bij PET Power.

Van 2000 tot 2005 was Schröder ook Managing Director bij Isotron Nederland en tegelijkertijd van 2002 tot 2005 General Manager bij Gammamaster Sweden.


Management veranderingen bij Berlin Packaging. Marcel Schröder (l) is de nieuwe CEO en Jaap Burgers (r) wordt verantwoordelijk als COO.
Management veranderingen bij Berlin Packaging. Marcel Schröder (l) is de nieuwe CEO en Jaap Burgers (r) wordt verantwoordelijk als COO.

Jaap Burgers rondde een studie Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen af en was in de daaropvolgende jaren van 1998 tot 2005 actief als Management Consultant bij EY en van 2005 tot 2013 bij Capgemini Consulting, veelal in organisatieontwikkeling en procesverbeteringsprojecten.

Burgers was onder meer ook Head of FSSC en Risk Manager bij Neptune Energy en is sinds 1 maart 2020 Integration Program Manager bij Berlin Packaging.

Uitdagingen Berlin Packaging

‘We zijn blij met de aanstellingen van Marcel en Jaap. Ze brengen de ervaring, kennis en kunde waar we op dit moment behoefte aan hebben’, aldus Erik Trum, mede-oprichter en eerdere CEO bij Berlin Packaging. ‘We staan voor veel uitdagingen door de recente herstructurering en dynamische markt. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze aanstellingen ons vooruit gaan helpen in de komende periode.’

Tags: 
Artikel delen