Advertorial

Betrouwbare en snelle levering met modulaire transportbanden

Betrouwbare en snelle levering met modulaire transportbanden

De vraag van zowel consumenten als bedrijven naar online producten is het afgelopen jaar nog sterker toegenomen. Daarbij willen consumenten en bedrijven een snelle en betrouwbare levering. Naast de toename in het aantal online bestellingen, zijn de pieken voor leveranciers onvoorspelbaar en onzeker. Modulaire systemen die snel aangepast kunnen worden, spelen hier goed op in.

Dit is een artikel van onze partner Veer Motion Solutions

Zo zijn er autonome en modulaire transportbanden voor een optimaal intern transport van goederen. Voor deze transportbanden zijn er geen externe schakelkasten nodig, wat betekent dat er ook geen kabelinstallaties nodig zijn. Het gescheiden aandrijfsysteem en alle elektronische bedieningselementen bevinden zich in een gesloten frame. Hierdoor is een modulaire transportband zuinig en kan het snel geïmplementeerd worden, zonder dat er overal kabels liggen.

De elementen, zoals een lagerhuis, de sensoren, elektrische schakelkasten, enzovoort, worden vastgeklikt. Hierdoor zijn er geen schroeven of andere bevestigingen nodig om de onderdelen van de transportband te monteren of te demonteren. Doordat alles wordt vastgeklikt als legoblokken, steken er geen schroefkoppen uit. Hierdoor kunnen de operators die langs een transportband staan of lopen geen letsel oplopen.Modulaire transportbanden van Avancon

Voor intern transport, de onmisbare stap in elk productieproces, werkt VMS samen met Avancon. Avancon is een Zwitsers bedrijf met verschillende productconcepten op het gebied van material handling, transportbanden, logistiek, distributie en meer. De oplossingen zijn geschikt voor het intern transporteren van dozen, bakken, pakketten, trays, zakken, bagage, glas en andere (kwetsbare) producten. Deze producten representeren circa tachtig procent van alle goederen die dagelijks over de hele wereld worden getransporteerd.


De transportbanden hebben ontzettend veel toepassingen voor het intern transporteren van goederen. Zo zijn er transportbanden met enkele rollers, afstandhouders, multiblocken, enzovoort. Zij kunnen goederen van A naar B verplaatsen, stromen laten samenvoegen, splitsen, uitlijnen, bufferen en goederen naar verschillende niveaus verplaatsen.

ZPC-systeem

Avancon werkt met een ZPC-systeem, wat Zone Powered Conveyor betekent. Hiervoor zijn zes patenten geregistreerd in de meeste geïndustrialiseerde landen wereldwijd. Dit moderne systeem werkt in zones met volledige nuldrukfunctionaliteit. Het is ontworpen voor interne logistiek en distributiesystemen. Het systeem vervoert dozen, trays, bakken, tassen, meubels en alles wat door de interne logistieke en distributiecentra moet worden vervoerd op rollen- of bandtransporteurs. Ideaal voor alle intralogistieke systemen in e-commerce, online winkels en postsystemen.


De Avancon Conveyor Gate is speciaal ontworpen voor extra veiligheid. Aan beide zijden van de conveyor zit een knop met een rood/groen LED-lampje. Deze knop is geïntegreerd in het ZPC Avancon besturingssysteem. Wanneer het licht op groen staat, kan de Conveyor Gate eenvoudig geopend worden, wat zorgt voor een veilige doorgang voor operators. Wanneer de Gate weer wordt gesloten, gaat de ZPC-functie verder met het transporteren van de goederen.


Heeft u vragen of wilt u eens sparren over modulaire transportbanden? Neem vrijblijvend contact op met Niels van der Sloot via niels@vms.nu.

Artikel delen