Burgopak wint Award of Distinction bij PAC Awards

Burgopak wint Award of Distinction bij PAC Awards

Tags: nieuws

Burgopak heeft in samenwerking met verpakkingsontwerpers en de klant een verpakking ontwikkeld met unboxing-ervaring. Het ontwerp voor de online bankservice “Knab” resulteerde in een combinatie van ontwerptools.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Schrijf u hier in voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief.


De door Burgopak ontwikkelde verpakking voor Knab heeft de Award of Distinction 2022 bij PAC Awards in de wacht gesleept.
De door Burgopak ontwikkelde verpakking voor Knab heeft de Award of Distinction 2022 bij PAC Awards in de wacht gesleept.

De geoptimaliseerde cabrio verpakking van Burgopak is voorzien van een gepatenteerde oplossing. Er wordt aan een lipje getrokken dat de omslag naar boven beweegt en verborgen raakt in de verpakking, terwijl tegelijkertijd een binnenlaatje naar buiten wordt geduwd om de kaart van Knab te onthullen. Geproduceerd op duurzaam geproduceerde 300 gsm Invercote Creato-karton in dubbelzijdige CMYK/CMY-kleur en offsetdruk geven de Spot UV en Matt AQ structuur-afwerking een fris en subtiel tactiel gevoel. Met de extra brandingruimte is dit ontwerp een goede marketingtool, meent het verpakkingsbedrijf.

Duurzame verpakking

Kernpunten voor het verpakkingsontwerp waren duurzaamheid en circulariteit. Door het gebruik van Invercote samen met tot 70% minder lijm die bij de productie wordt gebruikt, is er een aanzienlijke vermindering van het water- en energieverbruik tijdens de productie. Na de productie is het karton eveneens biologisch afbreekbaar, composteerbaar en 100% recyclebaar.

Award of Distinction 2022

Het toekennen van de Award of Distinction 2022 geeft alle aspecten aan van Burgopaks gepatenteerde oplossing voor verpakkingen, inclusief de flair van design en een indrukwekkende unboxing-ervaring, oordeelde de PAC Awards jury.

Artikel delen